Groot politieschandaal in Arnhem: ‘agente in eigen woning verkracht door politiechef’

Minderjarige jongen op vreselijke wijze afgetuigd door groep jongeren

Het is helemaal mis in Arnhem, waar een politieagente aangifte heeft gedaan tegen haar eigen chef. De vrouw beweert in haar eigen woning verkracht te zijn door haar baas (57), die dat ontkent. Hij heeft op zijn beurt aangifte gedaan tegen de agente.

Het Openbaar Ministerie is momenteel bezig met een onderzoek naar de zaak. De politiechef, voorheen werkzaam bij de eenheid in Apeldoorn, ontkent de aantijging. Tegenover De Gelderlander laat hij weten ‘vals’ beschuldigd te worden en heeft de tegenaanval geopend door aangifte tegen de vrouw te doen wegens smaad, laster en zelfs stalking. Tot duidelijk wordt wie gelijk heeft, zijn beide politiemensen naar huis gestuurd.

Seks op politiebureau

In stukken die De Gelderlander in bezit heeft, schrijft de vrouw dat ze maandenlang een affaire had met haar chef, waarbij ze ook seks op het politiebureau zouden hebben gehad. De verkrachting zou twee maanden nadat de relatie was verbroken hebben plaatsgevonden, in november 2020. De vrouw kaartte de kwestie in april 2021 bij het interne integriteitsbureau van de politie aan. Pas in oktober 2021, nadat ze therapie had gevolgd, meldde de vrouw de gebeurtenis aan het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK)

Politie niet blij

Vanzelfsprekend is de politie allesbehalve gelukkig met de kwestie. Binnen de eenheid loopt al maanden een onderzoek, dat binnen enkele weken afgerond moet worden.

Mocht hieruit blijken dat de politiechef zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan verkrachting, dan wacht hem naast strafontlag, ook strafrechtelijke vervolging. Dat geldt overigens ook voor de agente, als blijkt dat zij valse aangifte heeft gedaan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven