Groot onderzoek: Dit zijn de smerigste plekken in een hotelkamer

Groot onderzoek: Dit zijn de smerigste plekken in een hotelkamer

Over hotels gaan vaak de smerigste verhalen rond op internet. Sommige gasten delen hun ervaringen. Je word er niet vrolijk van. Gisteren nog brachten wij een artikel waarin een hotelmanager uitlegt dat je de gratis zeepjes en douchegeld nooit moet gebruiken.

Onderzoek

Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat dit helemaal niet het smerigste is dat je in hotels kunt vinden. Op de Facebookpagina van Hart van Nederland werd massaal gereageerd.

Hotelexpert Vincent van Dijk komt nu met een schitterend overzicht van plekken die je maar beter kunt vermijden wanneer je in een hotel slaapt.

Weinig tijd

Van Dijk stelt dat housekeepers van hun werkgevers maar weinig tijd krijgen om een kamer schoon te maken. ”Het is knap wat ze allemaal in korte tijd gedaan krijgen.”

Maar als je slechts een paar minuutjes per hotelkamer krijgt, is een grondige schoonmaak natuurlijk niet te doen. Van Dijk heeft in honderden hotels geslagen en kan daardoor als geen ander een oordeel vellen over welke plekken ranzig zijn. Hier komt het overzicht.

‘Viezer dan WC’

“De meest vieze plek in de hotelkamer is toch wel de bedsprei. Deze wordt vaak niet gewassen, terwijl sommige gasten daar met hun schoenen op gaan liggen. Daarom leg ik een bedsprei bij aankomst snel onder het bed of in de hoek van de kamer”, vertelt Van Dijk.

Groot onderzoek: Dit zijn de smerigste plekken in een hotelkamer

Lichtknopjes en afstandsbediening

Wat mensen zich ook vaak niet realiseren, is dat lichtknopjes en afstandsbedieningen ‘smeriger zijn dan de wc’. ”Hier zitten heel veel bacteriën op.”

”We denken al snel aan het toilet, waar andere mensen op hebben gezeten. Die wordt echter schoongemaakt. Men realiseert zich niet dat een lichtknopje en/of een afstandsbediening pas echt ranzig zijn.

Andere vieze dingen

Maar er zijn meer dingen die je beter niet kunt gebruiken in een hotelkamer. De waterkoker wordt bijvoorbeeld gebruikt om noedels mee te maken.

Volgens Van Dijk gebruiken mensen ze echter ook om ‘sokken en ondergoed’ in te wassen. ”Dat is minder smakelijk. Eens te meer omdat een waterkoker maar eens in de zoveel tijd wordt ontkalkt. Als jij een lekker kopje thee wilt zetten, krijg je daar dus allemaal smerige zooi bij.”

Bedwantsen

Wat ook niet prettig is, zijn bedwantsen. ”Let hier op, zo adviseert Van Dijk. ”Ik heb het wel eens eens meegemaakt. Het is heel erg vervelend. Ze zuigen ze helemaal leeg als je ligt te slapen.”

”Wanneer je bloedvlekken in lakens ziet of sporen van bedwantsen, boek dan een andere kamer of ga naar een ander hotel. Al kan een hotel er ook weinig aan doen. Bedwantsen reizen bijvoorbeeld mee in koffers van gasten. Zo verspreiden ze zich snel.”

Ontbijt

En dan…Is er nog iets waarmee gasten rekening mee moeten houden en dat heeft betrekking op het ontbijt. ”Iets dat ik ook niet smakelijk vind, is het roerei bij het ontbijt.”

”Veel gasten scheppen hun borden vol bij het ontbijt. Ik denk dan: jij weet niet dat dit gewoon uit een zak komt.” Van Dijk walgt ervan.

”Veel keukens gebruiken geen verse eieren om daar een roerei mee te maken. Dat is duurder dan een zak roerei. En dus eet je gewoon oude rommel.”

Scroll naar boven