Groot nieuws met betrekking tot asielzoekerscentrum Bant

Groot nieuws met betrekking tot asielzoekerscentrum Bant

Inwoners van het pittoreske Bant, in de provincie Flevoland, kunnen weer rustig gaan slapen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers laat weten dat er te weinig draagvlak is, waardoor er wordt afgezien van de opening van het aanmeldcentrum.

Begin juli was het verhaal nog dat het aanmeldcentrum er zou komen, zodat men in Ter Apel enigszins ontlast zou worden.

Niemand ziet komt azc zitten

Behalve het COA zelf, ziet niemand in Bant de opening van een aanmeldcentrum voor asielzoekers zitten. Dat kon al opgemaakt worden uit de reacties op de aankondiging, maar het COA is er nu zelf ook achtergekomen. Daar zijn dus ellenlange gesprekken over gevoerd.

“We hebben met de gemeente en omwonenden gesprekken gevoerd. Het bleek dat er te weinig draagvlak was“, zegt het COA. “Daarom hebben we het verzoek voor een aanmeldcentrum ingetrokken. We gaan graag met de partijen om tafel wat eventueel wel op die plek mogelijk is.”

Andere locatie

Het COA is nog immer voornemens de Noordoostpolder op te vrolijken met een nieuw aanmeldcentrum. De vraag is waar dat nu moet gaan gebeuren.

Staatssecretaris Van der Burg werd eerder nog emotioneel van blijdschap toen hem werd gevraagd naar centrum in Bant. ”We (hij en zichzel) zetten hiermee een belangrijke stap in het beter spreiden van de druk op de asielopvang in Nederland. Dat is hard nodig, vooral voor Ter Apel.”

Eindstand: het centrum komt er niet.

Scroll naar boven