Groot nieuws bevestigd: Massa is Kassa van de buis gehaald

Brekend nieuws: 'John de Mol zegt vertrouwen in Massa is Kassa op'

Groot nieuws over de realityserie Massa is Kassa. De tot voor kort populaire serie zal na 11 juli niet meer op televisie verschijnen.

Stopt ermee

Veel mensen dachten dat Peter Gillis bij SBS6 zou blijven. Volgens Roddelpraat (Jan Roos en Dennis Schouten) heeft Talpa de knoop inmiddels doorgehakt.

Intern zou besloten zijn om te stoppen met Massa is Kassa. Tina Nijkamp, ex-zenderbaas van SBS, heeft het nieuws nu ook bevestigd: na 11 juli stopt de serie.

Groot nieuws: Massa is Kassa van de buis gehaald

Einde carrière

Het eindige van de serie heeft mogelijk grote gevolgen voor de toekomst van Peter Gillis in medialand. Talpa heeft eerder nog aangegeven de uitspraak in de zaak van Gillis versus Kremers af te wachten.

Peter moet op 29 augustus terechtstaan voor een aantal zeer zware feiten. Zo zou hij Nicol Kremers gebeten hebben en ook meermaals flink wat petsen hebben gegeven.

Dat zou Talpa naar de buitenwacht beweren. Intern is de beslissing dus allang genomen. Gillis is momenteel nog steeds op televisie te zien.

Laatste aflevering

Maar dat betekent dus niet dat Massa is Kassa doorgaat. Het huidige seizoen zal nog in zijn geheel worden uitgezonden en dan is het klaar. Finito. Basta.

De laatste aflevering staat gepland voor 11 juli aanstaande. Daarna zullen we Peter Gillis in ieder geval dit jaar niet meer op televisie zien.

Uitspraak afwachten

Volgens Tina Nijkamp, ze benadrukt dat, moet er gewacht worden op de uitspraak in de rechtszaal voordat er eventueel verdere stappen kunnen worden genomen.

Groot nieuws bevestigd: Massa is Kassa van de buis gehaald

Dan wordt ook duidelijk of Peter nog toekomst heeft bij SBS. Mocht hij worden vrijgesproken, dan ligt de weg weer open voor nieuwe opnames.

Concreet betekent dit dat we deze herfst en winter geen Massa is Kassa op tv zullen zien. Mocht Talpa besluiten om weer door te gaan met Massa is Kassa, wordt seizoen 11 pas volgend jaar uitgezonden.

Negatieve lading

Talpa heeft de afgelopen drie jaar ontzettend veel profijt gehad van Peter Gillis en zijn familie. In het begin was alles leuk en aardig, maar dat is nu wel veranderd.

Steeds meer mensen irriteren zich aan de manier waarop Peter met mensen omgaat. Wat er nu aan de hand is tussen hem en Nicol, heeft ook uitwerking op het programma.

En dan met name op de kijkcijfers. Nijkampt stelt dat het misschien wel het goede moment is voor een pauze. In drie jaar tijd zijn er maar liefst 10 seizoenen geproduceerd.

Maar wat is die pauze waard wanneer de uitspraak negatief zal uitpakken voor Peter Gillis? Dan is het toch echt helemaal klaar.

Scroll naar boven