Groot misbruikschandaal in de tenniswereld: ‘Prominente’ NLse coach opgepakt

Groot misbruikschandaal in de tenniswereld: 'Prominente' NLse tenniscoach opgepakt

De Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB) is zich kapotgeschrokken van de aanhouding van een ‘prominente’ tennistrainer. De man is door twee proftennissers aangeklaagd wegens seksueel misbruik.

De KNLTB heeft een uitgebreid statement naar buiten gebracht. Deze kun je vinden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Groot misbruikschandaal in de tenniswereld: 'Prominente' NLse tenniscoach opgepakt

Particuliere tennisschool

”De KNLTB is door de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding en het onderzoek naar een trainer van een particuliere tennisschool vanwege grensoverschrijdend gedrag. We zijn geschrokken van dit bericht en keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af”, schrijft de tennisbond op de website.

”De KNLTB verleent indien nodig medewerking aan het onderzoek van politie en justitie. Hierin werken we samen met NOC*NSF. Ook is melding gedaan bij het Instituut voor de Sportrechtspraak (ISR). De trainer in kwestie is overigens niet in dienst van de KNLTB.”

Profcircuit

De aangehouden tennistrainer was als speler actief in de mondiale top-100. De twee mannen die aangifte hebben gedaan, spelen in het profcircuit. Volgens het Openbaar Ministerie is het strafrechtelijke onderzoek naar de man in volle gang. Afgelopen periode is hij ondervraagd en kort vastgehouden. Inmiddels is hij vrij in afwachting van het onderzoek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven