Groot drama voor Patricia Paay: ”Het komt niet meer goed”

Groot drama voor Patricia Paay: ''Het komt niet meer goed''

Patricia Paay kampt al jaren met problemen op het gebied van haar gezondheid. Zo verbleef La Paay maar liefst drie maanden in het ziekenhuis nadat ze een infectie opliep aan haar heup. Omdat ze te laat aan de bel trok, heeft die infectie grote gevolgen.

Vlak nadat Patricia een nieuwe heup aangemeten had gekregen, sloeg het noodlot wederom toe: ze viel van de trap en brak daarbij haar bovenbeen.

Infectie

Het moment dat ze in de spiegel keek en zichzelf in een rolstoel zag zitten, is iets dat nooit meer van haar netvlies verdwijnt. Patricia heeft er vervolgens alles aan gedaan om weer goed te kunnen lopen en dat is gelukt. Maar niet veel later belandde ze in het ziekenhuis met een bacteriële infectie.

Liefst drie maanden lang verbleef Patries in een zorghotel. Aan Story laat ze weten dat het niet goed gaat met haar en welke consequenties de infectie heeft.

”De bacterie heeft een enorme hap uit mijn heup weggevreten. En daar is helemaal niets meer aan te doen. Ik ben niet meer de persoon die ik ooit was. En ik word ook nooit meer de oude.”

Groot drama voor Patricia Paay: ''Het komt niet meer goed''
Foto: Ditjesendatjes

Moeilijk

Paay heeft naar eigen zeggen ontzettend veel moeite om de nieuwe realiteit een plekje te geven. ”Het valt me enorm zwaar. Ik mag bijvoorbeeld geen hakken meer dragen, terwijl ik daar altijd dol op was. Ik heb altijd veel gesport, maar ook dat is niet meer mogelijk.”

”Dat heeft weer tot gevolg dat ik op mijn voeding moet letten, anders word ik te dik”, aldus een teneergeslagen Patricia die van de artsen te horen heeft gekregen dat het een wonder is dat ze nog normaal kan lopen. ”Ik heb trucjes gevonden om het allemaal enigszins te verbloemen. Maar ik zal moeten accepteren dat dit voor de rest van mijn leven is.”

Scroll naar boven