Groot deel van Nederland is enthousiast over ‘vaccinatiebewijs light’

Een onderzoek heeft laten zien dat een groot deel van Nederland een vaccinatiebewijs wel een goed plan vindt. Het idee van dit vaccinatiebewijs is om mensen te motiveren het vaccin te nemen. Het zal een soort van bewijs zijn dat laat zien dat dat je het vaccin hebt genomen waardoor je meer dingen zou mogen doen dan mensen die het vaccin niet hebben genomen.

Wetenschappers van de TU Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het RIVM, de Universiteit Maastricht en de Roskilde University in Denemarken hebben een onderzoek gedaan waaruit dit antwoord is gekomen.

Zelfs de mensen die geen vaccin willen nemen vinden een vaccinatiebewijs een goed idee blijkt uit het onderzoek. Dit hadden de onderzoekers niet verwacht.

In de onderzoek konden 1640 Nederlanders tussen verschillende opties kiezen. Dit mochten ze negen keer doen. De hoofdvraag was hoe de overheid mensen kon motiveren om zich te laten vaccineren met vragen als: Zou het een goed idee zijn als BN’ers zich publiekelijk laten inenten of mensen extra te laten betalen voor de zorgverzekering als ze een vaccinatie weigeren.

Ze noemen dit vaccinatiebewijs de ‘light’ variant. Dit komt omdat dit pas echt zou gebeuren als alle inwoners van Nederland tot mogelijkheid beschikken om zich te laten vaccineren.

Er is ook een groep mensen die hier op echt tegen is omdat ze het bijvoorbeeld een schending van privacy vinden of niet van de wet mag. Sommige zijn ook bang dat de samenleving op die manier verdeeld wordt.

Wat vind jij van het idee van een ‘vaccinatiebewijs light’? Geef je mening door hieronder op ‘Reacties’ te klikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven