Groningen en Twente slaan alarm: op zeer korte termijn is er niet genoeg zorg meer

De gemeente van Groningen en Twente maken zich extreme zorgen, zelfs zo erg dat ze aan de overheid om militaire steun voor verpleeg- en verzorgingshuizen vragen. Er komt een punt dat er te weinig zorg is en dat mensen dan niet meer geholpen kunnen worden.

De burgemeester uit Groningen, Koen Schuiling, schrijft hier het volgende over: “De nood is ongekend hoog”. De hoeveelheid mensen die besmet raken in deze regio’s stijgen enorm snel en ook de mensen die in de zorg werken melden zich steeds vaker ziek. De twee stijgingen samen zorgen voor een zorgelijke toestand in deze regio’s.

Er zit nu een enorme druk op de zorg en vragen daarom om extra hulp. “Ik doe een klemmend beroep op u om deze ondersteuning op zeer korte termijn te bieden” zegt de burgemeester.

Meerdere regio’s

Het ging niet alleen mis in Groningen en Twente want er zijn meer regio’s geweest die de afgelopen tijd om hulp vroegen. Ook Noord- en Oost-Gelderland hebben het zwaar en maken zich ernstige zorgen omdat ook daar veel mensen besmet raken met het coronavirus.

Het alarm van de regio’s heeft de overheid bereikt laat het ministerie van Defensie weten. Morgenavond hebben ze een vergadering om te kijken hoe ze kunnen helpen. Het Nederlandse leger heeft eerder al moeten helpen toen de coronateststraten gebouwd moesten worden. Ook heeft het leger geholpen met het vervoeren van coronapatiënten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven