Groep van acht mannen valt twee NS-conductrices aan: ”Angstaanjagend gegil”

Groep van acht mannen valt twee NS-conductrices aan: ''Angstaanjagend gegil''

Gisteravond heeft op het treinstation Amsterdam Amstel een verschrikkelijk incident plaatsgevonden, waarbij twee NS-conductrices zijn bespuugd, belaagd en uitgescholden door een groep van maar liefst 8 mannen.

De Nederlandse Spoorwegen neemt de zaak bijzonder hoog op en spreekt van ”het zoveelste onaanvaardbare incident.” De NS wil dat de laffe daders binnen afzienbare tijd worden geïdentificeerd. ”Wat ons betreft komen ze de trein nooit meer in en krijgen ze een ov-verbod.”

Getuige spreekt van angstaanjagend gegil

Een, op verzoek anonieme, getuige uit Amsterdam heeft zich gemeld bij De Telegraaf om te vertellen wat hij gezien heeft. ”Die gasten stapten in Utrecht in en waren de hele tijd al aan het klieren en vervelen. Er ging een intimiderende sfeer van de groep uit.”

Groep van acht mannen valt twee NS-conductrices aan: ''Angstaanjagend gegil''

De man vervolgt: ”Ik heb ook angstgegil gehoord, mogelijk van de conductrice. Toen ik zag dat de NS-vrouwen op het perron zeer agressief werden belaagd, ben ik er met meer reizigers heen gegaan. We gingen tussen de scheldende groep en de conductrices in staan. Net als andere reizigers ben ik ook bespuugd. Het ergste vind ik het voor de conductrices, die gewoon hun werk doen.”

Hel brak los

De NS-woordvoerder zegt dat de groep zich ophield in de eerste klas. Ze zaten daar naar eigen zeggen om ”hun telefoons op te laden”. Toen een conductrice vroeg naar geldige vervoersbewijzen voor de eerste klasse, kreeg ze te maken met zeer ernstige verwensingen.

Daarop werd de groep te verstaan gegeven dat zij de trein moesten verlaten op station Amstel. Volgens de reiziger brak de hel los op het perron: ”Die gasten gingen totaal door het lint.” Kort na de schermutseling vluchtte de groep weg. Middels camerabeelden hoopt de NS de identiteit van de verdachten te achterhalen. De twee conductrices hebben beide aangifte gedaan bij de politie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven