Groep tieners duwt bejaarde man van de pier af en lachen hem uit

Groep tieners duwt bejaarde man van de pier af en lachen hem uit

In Australië is men in rep en roer nadat een groep tieners het in hun hoofden hebben gehaald een bejaarde man van 79 jaar van een pier af te duwen. Het groepje jongeren besloot het ook nog te filmen en te horen is hoe ze de man uitlachen.

Lachen

De beelden staan op internet en gaan momenteel de hele wereld over. We zien hoe de man in zijn eentje op een pier staat in Mornington, een schiereiland.

Dan horen we iemand ‘ga, ga, ga, ga’ roepen. Een soort aanmoediging voor een van de jongeren om naar de man toe te gaan. De man kijkt naar de jongens, waarna een van hen op hem afrent en hem in het water gooit. Het is hartverscheurend om te zien.

Wat er dan gebeurt gaat pas echt door merg en been, want de man blijkt niet te kunnen zwemmen. De jongeren lachen hem ook nog eens uit.

Politie

De beelden zijn ook terechtgekomen bij de politie, die meteen actie heeft ondernemen. De hele groep is ingerekend (kunnen ze in Nederland nog wat van leren).

Volgens radiopresentator Jacqui Felgate, werkzaam bij 3AW Melbourne, gaat het om jongeren die er bekend om staan dat zij de bevolking ’terr0riseren’ met hun gedrag. Het is niet de eerste keer dat zij iets hebben gedaan dat niet door de beugel kan.

Omstanders redden man

De 79-jarige man die in het water lag bleek niet tot nauwelijks te kunnen zwemmen. Omstanders die het zagen gebeuren, zijn in het water gesprongen en hebben het leven van de man gered.

Degene die de man in het water heeft geduwd, blijkt een knul van 14 jaar. Hij moet binnenkort voor de kinderrechter komen.

Scroll naar boven