Groep mensen valt handhavers aan: zeven boa’s ernstig gewond

(FOTO) Man probeert gratis te parkeren bij elektrische laadpaal, stopt touw in tankklep

In Zoetermeer heeft zich gisternacht een bijzonder ernstig incident afgespeeld, waarbij een grote groep mensen de confrontatie is aangegaan met handhavers. De gemeente spreekt van afschuwelijk geweld en meldt zeven gewonde boa’s.

Een aantal slachtoffers heeft ernstige verwondingen opgelopen zoals een gebroken bovenarm, hoofdletsel, blauwe plekken en ook bulten. Een van de handhavers moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Naast fysiek geweld is ook een boa-auto vernield.

De aanleiding van het incident was de controle van een stilstaand voertuig op een kruising aan de Vogeldreef (Seghwaert) Daarna ging het volgens de gemeente helemaal los. ”De handhavers hebben de noodknop moeten gebruiken voor spoedassistentie van collega’s en van de politie. Dat moet voor hen een verschrikkelijke situatie zijn geweest die een grote impact op het hele team heeft”, zegt burgemeester Michel Bezuijen.

Alle zeven slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie. ”De personen die dit geweld op hun kerfstok hebben, zullen flink aangepakt worden. Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel en ontoelaatbaar”, aldus Bezuijen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven