Groep kinderen smijt vanaf viaduct zware stenen op voorbijrazende auto’s

Groep kinderen smijt vanaf viaduct zware stenen op voorbijrazende auto's

In Zwolle zijn vier minderjarige kinderen aangehouden voor het smijten van stenen naar voorbijrijdende auto’s vanaf een viaduct. Dat laat de wijkagent weten op sociale media. In de wijk Stadshagen kwamen al vaker meldingen binnen.

Stenen op auto’s

We hoeven je denk ik niet uit te leggen wat de impact van een steen is op een voorruit bij voorbijrazende auto’s. We hebben in een reportage van wijlen Peter R. de Vries al kunnen zien hoe een steen door de voorruit een einde maakte aan het leven van mevrouw Van Erp. Haar man overleefde het ternauwernood.

Kinderen in Zwolle

En nu is het dus ook in Zwolle flink mis. Eind vorige maand en begin deze maand kwamen er meerdere meldingen binnen van ‘stenengooiers’.

Die bleken actief in de wijk Stadshagen en om precies te zijn ter hoogte van de Strijbosstraat. Vanaf een viaduct werden er meerdere stenen op voorbijrijdende auto’s gegooid.

Groep kinderen smijt vanaf viaduct zware stenen op voorbijrijdende auto's

Dat zorgde voor kapotte voorruiten en deuken in auto’s. Het is een godswonder dat er niets ‘ergers’ is gebeurd. De p0litie spreekt van ‘levensgevaarlijke situaties’.

Aanhoudingen

Inmiddels zijn er dus vier kinderen aangehouden. Oplettende buurtbewoners zagen hen lopen met stenen en belden direct naar de autoriteiten. Die kwamen snel in actie.

Het gaat om kinderen van respectievelijk 9, 11, 13 en 15 jaar oud. Onderzocht wordt nu of zij verantwoordelijk zijn voor de eerdere schades.

Wijkagent Maarten van Esch noemt het viertal ‘boefjes’. Wij zouden er een andere benaming voor willen gebruiken, want dit zijn gewoon potentiele m**rdenaars.

Scroll naar boven