Groep jongeren valt topless zonnende vrouw aan op Belgisch strand: ”Wij pikken dit niet”

Groep jongeren valt topless zonnende vrouw op Belgisch strand aan: ''Je moet jezelf bedekken''

In België is enorme ophef ontstaan nadat een groep van meer dan 10 Franstalige jongeren een vrouw die topless aan het zonnen was op het strand Blaarmeersen (Gent), heeft aangevallen. De jongeren eisten dat de vrouw zichzelf zou bedekken.

Sl*t

Een verslaggever van Het Nieuwsblad was toevallig aanwezig bij het incident en heeft dus met eigen ogen gezien wat hier is gebeurd.

De vrouw liep met ontblote voorgevel het water in, op zoek naar verkoeling. Een groep jongeren ziet dat en vindt dat niet normaal. Ze schelden haar uit voor h*er en sl*t.

Wanneer de vrouw het water weer uitkomt, worden en kluiten zand tegen haar aangegooid. De vrouw steekt daarop haar middelvinger op.

Bedekken

Dan bemoeit de vriend van de vrouw zich ermee. Terwijl hij door TIEN jongeren wordt omsingeld, probeert hij hen uit te leggen dat hun gedrag kansloos is.

Een van de jongens is laaiend. Hij zegt: ”Als je moeder hier komt, zal ik haar dan ook mijn ballen laten zien?” De jongen is duidelijk uit op ruzie. ”Je moet jezelf bedekken, wij tolereren dit niet in onze cultuur.”

Handdruk

Uiteindelijk komt er een zogenaamde ‘sfeerbeheerder’ bij. Die heeft op camera’s gezien dat er iets aan de hand is en gaat het gesprek aan met de vrouw en haar vriend. Daarna loopt hij naar de jongens.

Die schelden hem uit. ”Zet hier een beveiliger of een agent neer en de jongens eindigen vermoedelijk in de cel, maar de man slaagt erin de jongens rustig te krijgen en heeft ze een handdruk.”

Topless gewoon toegestaan

Naderhand keert de ‘sfeerbeheerder’ nog terug, om de vrouw en haar vriend te vertellen dat topless zonnebaden gewoon is toegestaan. De jongens zijn dan inmiddels naar een andere plek verhuisd op het strand.

Problematisch

Volgens de autoriteiten in Gent zijn er naast bovenstaand incident, afgelopen zondag nog een aantal zaken voorgevallen op Blaarmeersen.

Twee groepen jongeren uit Brussel hebben voor overlast gezorgd, terwijl er ook jongeren spullen hebben gepikt van mensen die op het strand lagen.

Scroll naar boven