Groep jongeren tuigt man met keppeltje af, agent staat erbij te kijken

Colonne

Het is je inmiddels vast wel opgevallen dat het niet echt soepeltjes gaat op moeder aarde. Tegenwoordig is het overal flink raak.

Iedereen heeft er verstand van

Door social media worden we voortdurend op de hoogte gebracht van wat er elders in de wereld gebeurt. Sommige mensen gaan daar helemaal in op.

Eerst hadden we het hele gedoe tussen Oekraïne en Rusland. Hoewel dat nog steeds aan de gang is, is dat langzaamaan naar de achtergrond verdwenen.

Want nu is het voor de zoveelste keer hommeles tussen Palestijnen en Israël. Iedereen heeft er een mening over. Mensen zijn niet meer in staat om normaal na te denken door beelden die ze op het internet te zien krijgen. Iedereen heeft er zogenaamd verstand van.

Dat is op zich prima, want het recht op vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar ondertussen loopt het in Europese steden ook uit de hand.

Man met keppeltje

En niet alleen daar. Op X (Twitter) deelt schrijver Joost Niemoller een filmpje uit de Verenigde Staten waarin te zien is hoe een (ogenschijnlijk) Joodse jongen wordt aangepakt.

We zien een hoop Palestijnse vlaggen en een groep van zeker tien jongen besluit om de Joodse jongen op weerzinwekkende wijze af te tuigen.

De reden hiervan is niet bekend, maar er bestaat ook geen enkel excuus om dit te doen. Erger nog is dat er ook een agent te zien is.

Die staat er in eerste instantie bij te kijken en grijpt pas in wanneer de jongen roerloos op de grond ligt. We hebben hier geen woorden voor.

Onderstaand de beelden: het is belangrijk om dit bericht te delen, zodat we met zijn allen kunnen laten zien dat dit verre van de manier is waarop we met elkaar om moeten gaan.

Scroll naar boven