GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht stopt

GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht stopt

Slecht nieuws voor GroenLinks-stemmers die in Kauthar Bouchallikht hun grote voorbeeld zagen. Ze kapt ermee. Dat meldde ze gisteravond op het social media platform X (voorheen Twitter). En daar heeft ze een reden voor.

Schuld van Israël

Bouchallikht vindt dat ze de ‘context’ heeft gemist in de uitingen van afgelopen week in het Israël-Palestina gebeuren. ”Ook binnen mijn eigen partij.”

Bouchallikht vindt dat de 00rlog tussen het land Israël en de Palestijnen al 75 duurt. Ze stelt dat context niet het ontkennen van de daden van Hamas betekent, maar ‘het erkennen waar ze vandaan komen’.

In andere woorden vindt het Kamerlid het een actie-reactie verhaal. Ze vindt de regering van Israël schuldig en stelt dat ook veel Israëlische en Joodse mensen daar zo over denken.

Verdrietig

Bouchallikht geeft verder nog aan dat ze afgelopen week interne gesprekken heeft gevoerd binnen haar fractie. Hierin heeft ze erop gewezen dat ze ‘dit belangrijke verhaal’ mist.

”Gesprekken om daar zelf geluid aan te geven waren ook niet constructief en partijdemocratie was op sommige momenten ver te zoeken.”

Wat ze nog wel gaat doen, is op GroenLinks stemmen. ”Ik geloof dat dat beter voor Nederland is”, zo sluit ze haar bericht af.

Jesse Klaver: ?

GroenLinks-leider Jesse Klaver laat via X weten dat hij heel erg verrast is door het besluit van Bouchallikht. Hij wordt er erg verdrietig van.

”Ik heb het een voorrecht gevonden om met je samen te werken de afgelopen jaren. Dit is jouw mening en die respecteer ik. Je bent een voorbeeld voor velen en dat blijf je.”

Scroll naar boven