Klimaatveranderingsactiviste Greta Thunberg zegt dat ze nooit meer nieuwe kleren zal kopen. De 18-jarige onthulde dat ze vrienden vraagt of ze kleren hebben die ze niet meer nodig hebben, in plaats van nieuwe te kopen.

Ze sprak met het tijdschrift Sunday Times om haar verjaardag te markeren.

Ze vertelde de publicatie: “Ik heb geen nieuwe kleren nodig. Ik ken mensen die kleren hebben, dus ga ik ze vragen of ik ze mag lenen of dat ze iets hebben wat ze niet meer gebruiken.

“In het ergste geval, denk ik dat ik tweedehands kleding ga kopen.”

Maar terwijl ze beweerde dat ze veranderingen in haar leven had aangebracht, zei de tiener dat ze anderen die anders leefden dan zij niet beoordeelde, hoewel ze begreep waarom beroemdheden onder vuur konden komen te liggen voor schijnbare hypocrisie.

BEKIJK OOK  Politie doet inval in café dat illegaal open was, 15 mensen krijgen boete

Ze voegde eraan toe: “Ik vertel niemand anders wat ze moeten doen maar er is een risico als je over deze dingen praat en niet doet zoals je predikt, dat je bekritiseerd wordt voor wat je zegt niet serieus genomen wordt”.

Greta heeft zich ook openlijk uitgelaten over de druk die haar roem op haar familie had uitgeoefend, waarbij leden met de dood werden bedreigd.

Ze vertelde de publicatie dat het haar niet kon schelen wat de mensen over haar zeiden, ‘als het de mensen om je heen raakt, dan wordt het iets anders’.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!