Grap met voorbijganger gaat helemaal fout, YouTuber neergeknald

Grap met voorbijganger gaat helemaal fout, YouTuber neergeknald

Tegenwoordig zijn er veel YouTubers die de kost verdienen met video’s waarin ze grappen uithalen met wildvreemden.

Zij vinden dat zelf ontzettend leuk en delen video’s op YouTube. Ze verdienen daar lekker mee, omdat andere mensen het ook grappig vinden.

Maar soms kunnen voorbijgangers grappen niet bepaald waarderen. Daar kan de Amerikaan Tanner Cook inmiddels over meepraten.

Met zijn kanaal heeft de 21-jarige jongen al miljoenen views behaald.Het was alleen wachten op het moment dat het een keer goed fout zou gaan.

Glock

Dat is twee weken geleden gebeurd. In een winkelcentrum in Virginia wilde hij grappig doen door een wildvreemde man voor de gek te houden.

Die greep zonder wat te zeggen een Glock-pistool uit zijn binnenzak en vuurde twee kogels op Cook af. Die werd geraakt in zijn buik en lever.

YouTuber shot in the mall after recording prank video, says victim

De schutter, Alan W. Colie (31) is aangehouden. Hij zal vervolgd worden voor toebrengen van ernstige verw0ndingen, het gebruik van een vuurwapen bij het plegen van een misdrijf en het tevoorschijn halen van een wapen in een winkelcentrum.

Cook in het ziekenhuis

De YouTuber ligt in het ziekenhuis. Aan het nieuwsmedium WUSA9 vertelt hij dat hij in orde is.

”Ik wilde alleen een grap uithalen.”

”Het ging om een simpele grap. Ik gebruikte Google Translate, die de zin I think you smell (Ik denk dat je stinkt) moest afspelen.”

”Die man vond het niet leuk en knalde me gewoon neer.”

Advocaat

De advocaat van de schutter, Adam Pouilliard, heeft een andere lezing.

Hij stelt dat zijn client bewust werd uitgezocht. ”Hij werd lastiggevallen en gevolgd.”

”Mijn client heeft hem meermaals gevraagd om hem met rust te laten en zelfs zijn telefoon uit zijn had geslagen. Hij wilde niet luisteren.”

Scroll naar boven