Gordon kapot van verdriet: ”Het is afgelopen”

Gordon kapot van verdriet na dramatisch nieuws

Het gaat heel erg slecht met Gordon en nee, het is niet hetzelfde gejank rondom Gavin Rozario. De zanger heeft het laatste programma van zijn contract bij SBS 6 gepresenteerd. Met ‘Wat een uitvinding’ belandde hij op de 15e plek in de kijkcijferlijst.

Slechts 330.000 huishoudens stemden af op het programma. Lager is bijna onmogelijk. Ingewijden stellen dan ook dat de televisiecarrière als een nachtkaars uit gaat.

Gordon kapot van verdriet na dramatisch nieuws

Allemaal flops

Gordon ging in 2018 van RTL 4 naar SBS 6. Dat heeft John de Mol niets opgeleverd. Alles wat Gordon presenteerde ging helemaal fout. Denk aan de volgende programma’s:

  • DanceSing
  • Superkids
  • Hit the road
  • The cube

Het zijn allemaal geen programma’s die het collectief geheugen in gaan. Wellicht is 100 jaar jong waarin hij op pad ging met honderdplussers het enige programma in zijn SBS 6-tijd dat het vermelden waard is. En dat is een trieste constatering voor iemand die vol van zichzelf is.

Mag niks meer presenteren

Het contract van Gordon loopt nog zes maanden door, maar inmiddels is besloten dat hij niets meer mag presenteren. De 54-jarige zanger wordt compleet uitgekotst.

Ook Angela de Jong ziet Gordon liever niet meer terugkeren op televisie. ”Ik denk dat heel Nederland eraan toe is dat hij lekker een jaar in Dubai blijft zitten.”

Angela de Jong

De Jong beweert in de AD Media Podcast dat Gordon veel te lang is doorgegaan met belangrijk doen. ”Bij RTL 4 was hij al op zijn retour.”

Gordon kapot van verdriet: ''Het is afgelopen''

”John de Mol dacht: als ik maar genoeg sterren vergaar en daar een soort sterrenzender mee bouw, dan wordt het wel wat. Nou, de geschiedenis bewijst het tegendeel.”

Niemand wil hem meer

Gordon zit over zes maandjes dus zonder werk. De kans dat hij terugkeert naar RTL is niet groot. De NPO past niet echt bij hem.

Na 18 jaar in de baantjescarrousel van medialand, lijkt hij voor het eerst achter het net te vissen. De kans dat er iemand is die hem nog een baantje toeschuift is minimaal.

Na de finale van Wat een uitvindin ging zijn carrière bij SBS 6 in ieder geval al als een nachtkaars uit.

Scroll naar boven