Gommers: “Of weer coronamaatregelen of een vaccinatieplicht”

Diederik zat gisteren bij Op1. Hij vraagt de mensen om na te denken over een vaccinatieplicht. Als we geen vaccinatieplicht krijgen dan moeten er weer coronamaatregelen ingevoerd worden.

Of vaccinatieplicht of coronamaatregelen

Het is weer zo ver dat de reguliere zorg afgeschaald moet worden. Dit komt omdat het aantal coronapatiënten niet meer afneemt. Dit zegt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Cares. “We moeten keuzes maken. Als we willen dat operaties door blijven gaan, dan moeten de coronabesmettingen omlaag. We moeten iets doen aan de toestroom patiënten in de ziekenhuizen.”

Gommers vraagt iedereen om solidariteit te tonen met de zorg. “Help ons. Wij moeten nu operaties gaan afzeggen door de stroom coronapatiënten. De mensen die ook recht hebben op een behandeling krijgen nu minder aandacht.”

Gommers ziet maar twee oplossingen voor het probleem: Of een vaccinatieplicht, of er komen weer coronamaatregelen. “Maar daar gaat de politiek over”.

Afgelopen dagen lopen de coronacijfers weer op. Wat er gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar het gaat niet de goede kant op.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven