Goedkoop tanken? Dit zijn vanaf vandaag de benzineprijzen in Duitsland

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Wie goedkoop wil tanken (en redelijk dicht bij de grens woont) kan daarvoor sinds vandaag het best de auto in Duitsland volgooien. Onze oosterburen hebben de accijnzen op benzine en diesel namelijk flink verlaagd.

Om precies te zijn is de prijs van een liter benzine met 35! eurocent gedaald, terwijl een litertje diesel vanaf nu maar liefst 17 eurocent minder kost.

Verschil met Nederland

En we praten niet over kleine verschillen, Vlak voor 07.00 uur vanmorgen kostte een liter E10 zo’n 1,85, terwijl diesel over de toonbank ging voor een prijs van 1,90 euro.

Ter vergelijking: De adviesprijs voor benzine ligt in Nederland momenteel op 2,44 euro. De cijfers van UnitedConsumers wijzen uit dat dat voor diel op 2,13 euro ligt.

Momentopname

Het is belangrijk om te weten dat de prijzen die momenteel in Duitsland worden berekend, een momentopname zijn. In Duitsland worden de prijzen meermaals per dag bijgewerkt en bovendien kunnen de tarieven per tankstation afwijken.

Kortom: Kom jij op het ‘verkeerde moment’, dan kan het zijn dat je 10 tot 15 cent per liter meer betaalt. Maar goed,dat is nog altijd veel goedkoper dan wat je in Nederland betaalt. Vooralsnog leiden de lagere brandstofprijzen over de grens niet tot massale toestroom van Nederlanders.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven