Goed nieuws: Politie kondigt boeteloze maand aan

Goed nieuws: Politie kondigt boeteloze maand aan

Woon jij toevallig in België? Dan hebben wij geweldig nieuws voor je. De politievakbonden grijpen naar de grote middelen in hun protest tegen de federale regering. Vanaf woensdagnacht tot 15 januari komen er geen parkeer- of verkeersboetes meer

De maand is een initiatief van vier politiebonden VSOA, NSPV, ACV en ACOD. Verkeers- en parkeerovertredingen van eerste en tweede graad worden door de vingers gezien.

Goed nieuws: Politie kondigt boeteloze maand aan

Snelheid?

Word je staande gehouden? Dan krijg je een vermanende toespraak en uitleg over verkeersregels. Als je het echt te bont maakt en ‘de veiligheid in gevaar brengt’ krijg je overigens wel een boete. Nog niet duidelijk of snelheidsovertredingen eveneens door de vingers worden gezien

Grote verkeerscontroles

Let echter goed op, want in de week voor kerst staan er enorme verkeerscontroles en blaasacties op de planning. Die gaan vooralsnog door. Daarnaast zullen er meer prikacties zijn op plekken waar veel volk verwacht wordt, zoals de luchthavens.

Agenten zijn woedend op de Belgische politiek om twee redenen: hun zachte eindeloopbaansregeling dooft uit. Ook is de afgesproken loonsverhoging herroepen. ”Als de politiek niet luistert, gaan we na 15 januari gewoon verder. Desnoods tot in 2024”, klinkt het.

Scroll naar boven