Goed nieuws: Je kunt binnenkort verhuizen naar de maan!

Goed nieuws: Je kunt binnenkort verhuizen naar de maan!

Ben jij helemaal klaar met al het gezeik in Nederland en wil je er niets meer mee te maken hebben? Dan is er goed nieuws voor je. Nog een paar jaartjes wachten en dan kun je verhuizen naar de maan. NASA wil op de maan huizen gaan bouwen.

Maan

Het is dus niet langer de bedoeling dat enkel astronauten naar de maan gaan. NASA wil tegen 2024 hele woonwijken op de maan hebben staan.

Je denkt wellicht dat het een grapje is, maar dat is het niet. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap heeft nog niet verteld wat een stulpje op de maan kost.

3D-woningen

NASA heeft zestig miljoen euro uitgegeven aan een bedrijf dat zich gaat bezighouden met de bouw van de woningen. Er moet een enorme 3D-printer naar de maan worden gestuurd.

Het is bedoeling dat er van maanstof, rotsscherven en mineralen zogeheten ‘lunar concrete’ wordt gemaakt als bouwstof. De printen zou een woning kunnen maken in slechts 48 uur.

Verenigde Staten

NASA-experts werken samen met het bedrijf ICON. Met de printer zijn in de Verenigde Staten al meer dan 100 woningen in recordtempo gebouwd.

Goed nieuws: Je kunt binnenkort verhuizen naar de maan!

De 3D-printer wordt gezien als een noodoplossing voor het woningtekort aldaar. En nu moet diezelfde technologie dus ook op de maan woningen opleveren.

Maarja, met een woning ben je er nog niet. En daarom gaat men ook samenwerken met universiteiten en andere bedrijven, zodat de huizen ook deuren, tegels en meubilair kunnen krijgen. Hartstikke top dus, voor mensen die het aardse leven wel kunnen missen als kiespijn.

Wonen en werken

De nieuwbakken plannen zijn door NASA onthuld in een interview met The New York Times. Dr. Raymond Clinton is enorm hoopvol.

Hij denkt zelf niet op de maan te kunnen gaan wonen, omdat hij al 71 jaar is. Maar hij hoopt dat toekomstige generaties hier kunnen ‘wonen en werken’.

Hoe dat er allemaal precies uit komt te zien, is een taak voor ondernemers, zo stelt Clinton. Maar goed, wonen op de maan dus. Wie wil dat?

Goed nieuws: Je kunt binnenkort verhuizen naar de maan!

Scroll naar boven