Goed nieuws: Gasprijzen dalen keihard en dit is de reden

Goed nieuws: Gasprijzen dalen keihard en dit is de reden

Na maanden van ellende en het ene na het andere dramatische nieuwsbericht over hoge gasrekeningen, is er eindelijk een positief nieuwtje. De Europese aardgasprijzen zijn gisteren enorm hard gezakt. Dat is te wijten aan Duitsland.

Ons buurland vult haar gasvoorraden namelijk in hoog tempo aan. Nog veel sneller dan waar in doorsneel rekening mee werd gehouden. De grootste Europese economie wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op aankomende winter, nu gas uit Rusland geen zekerheidje meer is.

Waar de prijzen afgelopen week nog met 40 procent stegen, daalde de prijs op de Amsterdamse gasbeurs gisteren met 16 procent tot 286 euro per megawattuur.

Goed nieuws: Gasprijzen dalen keihard en dit is de reden

Duitsland geht los

De Duitse minister van Economie en Klimaat, de heer Habeck, is lyrisch over de dadendrang van zijn land. De opslag is binnen no time vol. De doelstelling om voor oktober 85 procent van de opslag te hebben gevuld, wordt naar verwachting al in september gehaald.

Tegemoetkomingen

Om ons heen nemen verschillende landen maatregelen om lasten voor huishoudens te verlichten. Er zijn dus regeringen die inzien dat burgers het in veel gevallen niet langer kunnen betalen. In de gehele Europese Unie is er een bedrag van 280 miljard euro aan tegemoetkomingen gereserveerd.

 

Scroll naar boven