Goed nieuws: de Action gaat binnenkort ook online verkopen

Je kent het wel, je gaat naar de Action toe om wat ‘simpele dingetjes’ te kopen en voordat je het weet zit je hele winkelmandje vol met spullen die je eigenlijk niet zou kopen.

Action probeert de afgelopen tijd enorm uit te breiden en hebben laatst zelfs een winkel in Tsjechië geopend. Maar ze willen zelfs nog veel meer doen.

Ook de action begrijpt dat mensen steeds vaker online dingen kopen en door het coronavirus zit vrijwel iedereen online. Toch gaat de Action meer dan 100 winkels openen dit jaar. 97 in Europa en 3 in Nederland.

Toen de Action nog open was waren er in een week 11 miljoen klanten die de winkel bezochten. Ook online waren er veel mensen die naar de website gingen want dit waren er 6 miljoen.

Toch steeg het aantal mensen die fysiek naar de winkel gaan nog harder. Je kan helaas (nog) niks op de website, alleen kijken wat er in de winkel wordt verkocht.

Online webwinkel Action

”Het is nog niet nodig om online te verkopen en daarnaast is het ontzettend lastig om een product dat wordt verkocht voor €1,50, zonder verlies bij de klant thuis te krijgen.” Maar dit betekend niet dat ze online niks willen doen.

Ze kunnen helaas nog niet precies zeggen wanneer we eindelijk iets online kunnen kopen van de populaire keten. Maar het zou wel eens heel snel kunnen gaan als ze eindelijk klaar zijn met het concept.

”De afgelopen tijd zijn we een proef gaan doen met vijf winkels in Frankrijk met click & collect, en recent ook met vijf winkels in de regio Antwerpen”, zegt de CEO van Action.

Corona heeft veel winkels getroffen, ook de Action. Toen de lockdown was begonnen maakten ze 50 tot 75 procent minder omzet.Er zijn nu 390 Actions in Nederland en er komen zeker nog 3 winkels bij. We zullen waarschijnlijk wel nog heel even moeten wachten tot we online kunnen winkelen maar het zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven