Goed nieuws: Binnenkort lopen Mammoeten weer op aarde

Wetenschappers van de Colossal Biosciences zijn ervan overtuigd dat uitgestorven harige mammoeten op korte termijn weer op aarde te vinden zijn. 

Mammoet

Huh, denk je nu vast: het woord uitgestorven heeft toch geen andere betekenis? Nee, maar wetenschappers combineren nu genetisch materiaal en proberen daar een kalf mee te kweken. Best bijzonder, maar het vertrouwen is desalniettemin groot.

De onderzoekers denken dit op korte termijn voor elkaar te krijgen. Ze mikken op een termijn van vijf jaar vanaf nu. Dat zou dus betekenen dat het in 2028 zover is.

Men hoopt de dieren te kunnen maken door genetisch materiaal te combineren met DNA van Aziatische olifanten. Als dat lukt, zou dat gigantisch zijn.

Mooiere aarde

Wetenschappers van het bedrijf schatten dus in dat het in 2028 zover is: de wedergeboorte van de mammoet. Dat schrijven ze ook op hun website. ”De mammoet terugbrengen betekent een terugkeer naar een mooiere aarde.”

Volgens de experts moeten zij mammoetembryo’s in draagmoederolifanten implanteren. Ze denken dat het nieuwe dier een koudebestendige olifant zal zijn met alle biologische kenmerken van een wolharige mammoet. ”Als we weer teruggaan in de tijd!”

Goed nieuws: Binnenkort zijn er weer Mammoeten

Kritiek

Hoewel het allemaal mooi klinkt, is niet iedereen voorstander van de plannen. Joseph Bennett, werkzaam aan de universiteit in Ottawa: ”Ik ben niet tegen klonen, maar wel tegen het op markt brengen ervan als oplossing tegen klimaatverandering of natuurbehoudsproblemen.”

Maar goed, binnen vijf jaar de dus in de dierentuin: de mammoet.

Wolharige mammoet

Bij het horen van dat woord verwacht je vermoedelijk een reusachtig dier. Dat is een mythe. De wolharige mammoet was niet veel groter dan de Afrikaanse olifant.

Vrouwtjes werden gemiddels zo’n 2,7 meter hoog, terwijl mannetjes 3,4 meter hoog werden. De laatste mammoet op aarde stierf zo’n 4.000 jaar geleden.

Why Scientists Want To Resurrect the Woolly Mammoth

 

Scroll naar boven