Goed nieuws: bank geeft alle klanten gratis €117 op hun rekening

Betaalrekeningen worden fors duurder: ''Helaas nodig''

De meeste banken komen in Nederland alleen maar in het nieuws dankzij bizarre brieven over cash geld opnemen. Of zoals in het geval van ING vanwege voortdurende storingen. Maar er zijn ook banken die je niet alleen geld aftroggelen.

Gratis geld

Zo is er een bank die alle klanten ontzettend blij heeft gemaakt, door hen gratis €117 te geven op hun rekening. Het gaat om Nationwide.

Met hun zogenaamde Fairer Share-regeling, keren zij dividend uit bedrijfswinsten uit aan hun klanten. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Van de 16,4 miljoen klanten wereldwijd, zijn er 3,4 miljoen klanten geselecteerd die een bedrag van 100 pond krijgen op hun rekening. Conform de huidige wisselkoers staat 1 Britse pond gelijk aan 1,17 euro. Nederlandse klanten die door de bank zijn selecteerd, ontvangen dus €117.

Dividend

Nationwide heeft vorig jaar een recordwinst behaald van 2,2 miljard Britse pond. Het bedrijf heeft besloten om 340 miljoen rechtstreeks uit betalen op rekeningen van klanten.

Wanneer jij als Nederlander klant bent bij Nationwide, en je in aanmerking komt voor de gift, hoef je niets te doen. Als jij een van de gelukkigen bent, zie je het bedrag vanzelf verschijnen tussen 13 en 30 juni,

Op je afschrift zal dit vermeld staan als ‘Nationwide Faires Share Payment’, zo valt te lezen in een persbericht van de bank.

Voorwaarden

Maar hoe kom je eigenlijk in aanmerking? Wel, klanten moeten een lopende rekening hebben, maar ook een spaarrekening of hypotheekproduct.

De rekening moet voor 1 april zijn geopend en deze maand nog steeds open zijn. Daarnaast moest je in maart een bedrag van minimaal 100 pond op een of meerdere rekeningen hebben staan.

Overige criteria

Als je een hypotheek hent bij Nationwide, moet je op 31 maart minimaal £100 over hebben om dat product af te betalen om in aanmerking te komen.

Ondanks de veeleisende criteria komen toch ontzettend veel mensen in aanmerking voor het gratis geld. Volgens de CEO Debbie Crosbie zorgen de sterkte financiële prestaties ervoor dat Nationwide dit kan doen. ”Onze winsten investeren wij direct in onze leden.”

Ben jij klant bij Nationwide en voldoe je aan de voorwaarden? Houd je rekening dan goed in de gaten. Misschien behoor je tot de gelukkigen.

Bron: SGXL

Scroll naar boven