Glennis Grace woedend op Marga Bult om Zwarte Piet-bericht

Wanneer we de maand December steeds dichterbij komt, begint ook steeds weer de Zwarte Pieten-discussie. Marga Bult heeft daarin ook een duidelijke mening die zij deelt via Facebook, maar dit wordt totaal niet gewaardeerd door Glennis Grace.

Marga plaatst een foto van haar op Facebook omringt door een aantal zwart gekleurde pieten en schrijft erbij:

“We zijn inmiddels 3 jaar verder mensen en ja hoor, het is ook dit jaar weer raak! Protesten, ‘n hoop gezeik, vette discussies en dito onrust, rondom de enorm aangedikte #ZwartePieten discussie! Ben ik dan ouderwets, zie ik het niet goed? Waarom problemen maken die in mijn ogen te ver gezocht zijn? Ik wil heel simpel, dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan, het hoort bij onze oer-Hollandse cultuur, met ‘Zwarte Pieten’!”

Glennis Grace voelde zich gelijk aangesproken om hierop te reageren. Zo schrijft ze via Facebook het volgende:

“Als je nog niet snapt na zoveel uitleg waar het hier om gaat ga je het nooit snappen en blijf je in mijn ogen erg onwetend en niet in staat om met verandering te dealen jammer genoeg. Jammer, want ik ken je als een wijze slimme vrouw. Tradities? Come on now! Waarom loopt heel Nederland dan niet in klederdracht als men zich zo graag aan tradities wil houden of lopen ze nooit meer op klompen? Omdat het niet meer van deze tijd is! Net zoals ZWARTE PIET!”, schrijft de zangeres.

Glennis Grace plaatste daarna een berichtje persoonlijk voor Marga en schreef:

“Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en dan had je deze onzin nooit op sociale media gezet. Even voor de duidelijkheid. Ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel haat naar boven van veel mede Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten.”

instagram post Glennis Grace

Glennis Grace laat overigens wel weten dat ze merkt dat steeds meer mensen van gedachten veranderen. Zo

laat ze ook via een bericht weten en schrijft ze het volgende:
“Gelukkig is het tij aan het keren en hoewel er nog veel werk aan de winkel is, zie ik gelukkig wel verandering en zelfs bij mensen die bijvoorbeeld een paar jaar geleden nog precies dezelfde gedachten en emoties hadden zoals iedereen hier. Ik wens jullie allemaal liefde toe. Een andere mening hebben is niet erg, mits het met RESPECT is naar een ander.”

Wat is jouw mening over de Zwarte pieten discussie? Ben jij het eens met Marga of juist met Glennis? Laat het ons weten via de reacties op Facebook!

Bron: Telegraaf