Glazenwasser adviseert: zovaak moet je jouw ramen wassen

Glazenwasser adviseert: zovaak moet je jouw ramen wassen

Veel mensen ervaren ramen wassen als een vervelende klus, vooral als het gaat om de buitenkant van de ramen, voornamelijk vanwege de hoogte ervan. Maar hoe vaak zou je eigenlijk je ramen moeten wassen? Een glazenwasser heeft het antwoord.

Buitenshuis

Allereerst is het natuurlijk zo dat je dat helemaal zelf mag bepalen. Het gaat dan ook om een advies. Glazenwassen Jeroen zegt er het volgende over: ”Aan de buitenkant worden ramen vies door bepaalde invloeden. Denk aan het weer, vogelpoep, zand dat ronddwarrelt of andere oorzaken.”

”Ik zou aanraden om de buitenkant van je ramen elke 6 tot 8 weken schoon te maken. Dan zorg je ervoor dat aanslag zich niet ophoopt, waardoor je het moeilijker kunt verwijderen.

In sommige gevallen is het zelfs helemaal niet meer te verwijderen, ook niet voor professionele glazenwassers.” En dat is natuurlijk niet best.

Glazenwasser adviseert: zovaak moet je jouw ramen wassen

Binnenshuis

”De binnenkant van je ramen kunnen vies worden door bijvoorbeeld vette vingers, (eventuele) rookaanslag en spinnenweb. Deze zou ik gemiddeld elke 2 tot 4 maanden schoonmaken.”

Regelmatige reiniging van de binnenkant van je ramen helpt niet alleen om een helder zicht naar buiten te behouden, maar het draagt ook bij aan een schonere en frissere leefomgeving.

Door het advies van glazenwasser Jeroen op te volgen en je ramen regelmatig te reinigen, zorg je ervoor dat je ramen er altijd smetteloos uitzien en blijven ze in goede staat verkeren.

Dus, maak van ramen wassen een gewoonte en geniet van het heldere uitzicht en de frisse uitstraling die schone ramen aan je leefomgeving geven.

Scroll naar boven