Gijzeling in België: meer dan 30 mensen in veiligheid gebracht

Gijzeling in België: meer dan 30 mensen in veiligheid gebracht

In het Belgische Roeselare vindt momenteel een gijzeling plaats. Ongeveer dertig mensen zijn daarbij uit hun woningen gehaald en in veiligheid gebracht. De politie heeft meerdere straten afgezet, zo vertelt de commissaris Carl Vyncke aan Het Nieuwsblad.

Een buurtbewoner die enorm geschrokken is van de situatie, kreeg bezoek van agenten die hem vertelden dat hij en zijn gezin direct hun woning moesten verlaten.

”Omdat mijn dochtertje al lag te slapen weigerde ik dat eerst. Uiteindelijk zijn we toch maar vertrokken”, zo vertelt de man die inmiddels met ruim dertig anderen in een café in de buurt wacht op meer informatie.

Vrouw en kinderen

De commissaris van Roeselare Carl Vyncke bevestigt vrijdagavond dat er een gijzeling aan de gang is in de Spoelstraat. In de woning zouden volgens buurtbewoners drie mensen wonen, een vrouw en haar twee kinderen, een zoon en een dochter.. Nog volgens buurtbewoners zou de ex-vriend van de vrouw al een tijdje niet meer bij het gezin wonen en zouden er al een tijdje problemen zijn geweest. Hij zou de persoon zijn die het gezin gijzelt.

Omdat men niet precies weet wat men kan verwachten heeft het bedrijf Fluvius voor de zekerheid het gas afgesloten in de gehele omgeving.

Scroll naar boven