Gigantische haai duikt op in Spanje: toeristen vluchten water uit

Gigantische haai duikt op in Spanje: toeristen rennen in paniek het water uit

Haaien zijn de laatste dagen nogal actueel. Normaal gesproken hoor je er maar weinig van, maar sinds de Russische Vladimir Popov werd gegrepen door een tijgerhaai in Egypte zijn mensen extra waakzaam.

Alicante

Vanmorgen zijn er beelden opgedoken vanuit Alicante. Deze toeristentrekpleister wordt jaarlijks massaal bezocht. Ook veel Nederlanders gaan hier op vakantie.

Terwijl strandgangers genieten van de heldere blauwe zee, wordt er ineens een vin waargenomen. Lifegueard begonnen als een gek op hun fluitjes te blazen en schreeuwden dat iedereen het water uit moest. Een blauwe haai komt aangestormd en badgasten raken in paniek.

Blauwe haai

Op de beelden is te zien hoe mensen massaal het water uit rennen, terwijl de haai steeds dichterbij komt. Helemaal zeker is het nog niet, maar volgens de eerste vaststellingen gaat het om een blauwe haai.

Blauwe haaien vormen onderdeel van de requiemhaaien, een soort die verantwoordelijk is voor de meeste aanvallen op ons, mensen.

Desondanks beschouwen veel duikers blauwe haaien niet als een probleem. Ze stellen dat het dier ‘eenvoudig afgeweerd’ kan worden.

Wat daarvan waar is weten wij niet. Wat we wel weten is dat je niet gegrepen wilt worden door een blauwe haai. Het dier kan drie meter lang worden en weegt 160 kilo.

Het strand in Alicante is voorlopig gesloten.

Egypte

Zoals in de inleiding al besproken, werd men in Egypte vorige week opgeschrikt door een aanval van een tijgerhaai, die een Russische jongen meesleepte naar de bodem.

Op de beelden hiervan, gemaakt en gedeeld door een omstander, is te horen hoe de jongen om zijn vader roept. Hij voelt dat hij niet lang meer te leven heeft.

Helaas is dat ook het geval. De haai, die achteraf zwanger bleek, viel aan en liet niet meer los. Ontzettend tragisch. De vader van de jongen heeft het met eigen ogen moeten aanschouwen.

Scroll naar boven