Gigantische gevangenisstraf geeist tegen Russische oppositieleider Navalny

Aleksej Navalny

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny zit inmiddels al een tijdje vast in Rusland in afwachting van zijn ‘rechtszaak’. Tot overmaat van ramp is er nu een celstraf van dertien jaar geëist, meldde het Russische persbureau TASS. Hij wordt onder andere beschuldigd van minachtig van de rechtbank en fraude.

Strafkamp Moskou

Navalny zit momenteel al een celstraf van 2.5 jaar uit in een strafkamp in de buurt van Moskou. Deze straf werd een jaar geleden opgelegd in de nasleep van een eerdere veroordeling. In 2014 werd de Rus schuldig bevonden aan verduistering. Navalny weigerde schuld te bekennen.

Navalny kon niet aan de voorwaarden voldoen vanwege zijn verblijf in Duitsland. Daar lag hij in een ziekenhuis na een vergiftiging die hij tot op de dag van vandaag aan het Kremlin wijt. Tijdens een vlucht werd de enige oppositieleider van Rusland onwel, en moest met spoed opgenomen worden in het ziekenhuis. Hoewel hij eerst in Rusland behandeld werd, besloot hij uiteindelijk om in Berlijn behandeld te worden.

Russische Staatstelevisie

Eerder vandaag werd er een fragment van de Russische staatstelevisie naar buiten gebracht waarin een redactielid een live-uitzending verstoorde om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne. Momenteel wordt de vrouw wereldwijd gezien als een heldin, aangezien ze, net als Aleksej Navalny, een jarenlange celstraf riskeert.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven