Gigantische explosie in woonstraat Sittard, bewoners zijn doodsbang

Gigantische explosie in woonstraat Sittard, bewoners zijn doodsbang

Bewoners van de Augustinessenhof in Sittard zijn vannacht opgeschrikt door een gigantische explosie in de straat. Vanmorgen vroeg was alleen nog een lang bloedspoor gezien, dat afkomstig is van de dader die de bom plaatste.

De man die verantwoordelijk is voor het plaatsen van het explosief en het tot ontploffing brengen hiervan, is 30 jaar en is afkomstig uit Susteren. De ontploffing heeft ervoor gezorgd dat de man zelf gewond is geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Relationele sfeer

Een politiewoordvoerster weet te melden dat het gaat om ”een conflict in relationele sfeer. Het appartement dat doelwit was, wordt bewoond door een vrouw.

Het aangetroffen bloedspoor is meters lang en loopt vanaf de stoep helemaal tot de voordeur van het wooncomplex. De politie doet onderzoek en stuit daarbij al snel op eigenaardigheiden. Zo hebben omwonenden laten weten dat er vrijdag een personenauto in brand werd gestoken bij het complex.

Bewoners slapen niet meer

Een verslaggever van De Telegraaf is polshoogte gaan nemen in de wijk en stuit op een vrouw die haar hond uitlaat. Ze zegt: ”Ik heb de hele nacht niet geslapen. Er gebeurt hier van alles, daar moet echt iets aan gedaan worden. Dit kan zo niet langer.”

Andere wijkbewoners zijn van mening dat de levendige drugshandel in de Sittardse wijk een oorzaak van de problemen is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven