Gigantische explosie in Amsterdam, zeven woningen zwaar beschadigd

Gigantische explosie in Amsterdam, zeven woningen zwaar beschadigd

Amsterdam-West is vanmorgen opgeschrikt door een gigantische explosie. Bij de knal zijn zeker zeven woningen zwaar beschadigd geraakt. Onder meer de ramen van de huizen zijn eruit gevlogen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, zo meldt de politie via Twitter.

Het ging rond 06.45 uur om nog onbekende reden mis in de Comeniusstraat. Een woordvoerder van de politie zegt: ”Het gebeurde op een tijd dat mensen hun hond bijvoorbeeld uitlaten. Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt.”

De kracht van de knal was zo heftig, dat de bewoners van zeker zeven woningen vandaag geen ramen hoeven lappen. Het glas ligt namelijk in duizenden stukjes op straat.

Het is momenteel onduidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. De politie is uiteraard ter plaatse en heeft de omgeving afgezet. Het Team Explosieven Verkenning (TEV), de forensische opsporing en recherche doen onderzoek.

‘Niet lekker wakker worden’

Twitteraar Miepie, wellicht een buurtbewoner, vindt het niet leuk dat zij vroeg moest opstaan op zondag. Ze schrijft op Twitter: ”Dat was lekker wakker worden pfff.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven