Gigantische brand uitgebroken in woning met arbeidsmigranten, meerdere gewonden

Gigantische brand uitgebroken in woning met arbeidsmigranten, meerdere gewonden

In een hoekhuis in het Gelderse Velp is maandagochtend rond 05.45 uur een grote brand uitgebroken. In het pand aan de Willemstraat wonen volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio veel arbeidsmigranten. “Er zaten veel Poolse mensen in.” In ieder geval vier mensen zijn gewond geraakt, onduidelijk is of er nog mensen in het pand aanwezig zijn.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland Midden zijn er zeker vier slachtoffers. De verwondingen variëren van brandwonden tot botbreuken. Een persoon heeft een been gebroken toen hij of zij uit het raam sprong. Hoe het met de andere gewonde gaat, weet de woordvoerder niet.

Instortingsgevaar

Een uur na het uitbreken van de brand heeft de brandweer de vlammen “redelijk onder controle”, aldus de woordvoerder ter plaatse. “Maar er is gevaar voor instorting”, zegt hij. Hij ziet dat het “niet lang zal duren voor de gevels naar buiten komen”. Daardoor is het voor de brandweerlieden te gevaarlijk om het pand te beterden om te zoeken naar eventuele achtergebleven mensen.

Omdat het om arbeidsmigranten gaat zijn er tolken ingeschakeld om met de slachtoffers te kunnen communiceren.

Meerdere woningen ontruimd

Verscheidene woningen naast het pand zijn ontruimd. Daarbij is iedereen op tijd en zonder problemen naar buiten gekomen. Het gevaar bestaat dat de brand overslaat naar aangrenzende panden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven