Gigantisch drama op kermis Enschede: kinderen schreeuwen om hulp

Gigantisch drama op kermis Enschede: kinderen schreeuwen om hulp

Op de paaskermis in Enschede is gisteren een groot drama gebeurd, toen een zweefmolen storing kreeg en tientallen inzittenden meer dan 30 minuten op enorme hoogte vastzaten. Een getuige meldt een erg vreemde gang van zaken.

De zweefmolen, genaamd Around the World, is een echte blikvanger op de Enschedese kermis die gisteren van start ging. De stoeltjes gaat tientallen meters de lucht in en draaien dan rondjes.

Helemaal mis

Maar gisteren ging het helemaal mis. Een getuige vertelt tegen Tubantia dat zijn kleindochter in de attractie zat: ”Ze is 10 en mocht voor het eerst alleen met een groepje vriendinnen naar de kermis. Daar gingen ze in de zweefmolen omhoog en toen stond hij ineens stil. Ze hebben meer dan 20 minuten zitten bibberen.”

Geen excuus

Na een klein halfuurtje was de storing verholpen en kwamen de stoeltjes naar beneden. ”Er werd helemaal niets gezegd, geen verklaring, geen excuus. Er was totaal geen communicatie. De kinderen wilden hun geld terug, maar kregen dat pas nadat ze aandrongen.”

Beheerder doet alsof het niks is

De beheerder van het Volkspark, Marcel Naafs, doet net alsof het allemaal niks voorstelt. ”Het duurde maar vijf minuutjes ofzo, daarna kwamen ze alweer naar beneden. Een stukje omhoog en weer omlaag.”

”Ergens zat een lekje, of een storing in de stroom.” Naafs beweert dat het snel gemaakt was en dat de attractie daarna de hele dag heeft gedraaid. Hij vindt het ”niet heel spannend” en vergelijkt het met een nieuwe auto. ”Daar kan ook wel een keer wat mee gebeuren. Ze worden allemaal jaarlijks gekeurd. Zonder bewijs van goedkeuring mogen ze niet opbouwen”, aldus Naafs.

Belachelijk

De Enschedeër die zijn kleindochter in de lucht zag hangen, kijkt er iets anders tegenaan. ”Ik vind dit toch raar hoor. Toen er vorig jaar een storing in het Smakenrad was, werd het direct stilgelegd. Nu gebeurt er niks.” Hij wijst op een icident met het Smakenrad, het restaurant in een reuzenrad.

Die stond afgelopen december in het Volkspark. Na een storing zaten 30 inzittenden ruim twee uur vast in het had. Dat leidde tot veel paniek, waarbij meerdere ambulances stand-by stonden en de brandweer zelfs kwam. Uiteindelijk liep dit met een sisser af, maar het rad bleef gesloten.

 

Scroll naar boven