Giftige spin nu ook in Flevoland opgedoken: ”Beet deed week lang flink pijn”

Giftige spin nu ook in Flevoland opgedoken: ''Beet deed week lang flink pijn''

Eergisteren schreven wij dat de wolfspin zich inmiddels heeft gevestigd in Nederland. Slechts mensen in de provincie Flevoland zouden nog gevrijwaard zijn van de spinnenterreur. Nu blijkt dit niet het geval. In de mailbox Susan uit Swifterbant, die de ongenode gast al tweemaal op bezoek heeft gekregen.

Susan werd een maand geleden maar liefst twee keer gebeten door de wolfspin. Dat gebeurde ’s nachts, toen ze sliep. ”Na de beet brandde het enorm, terwijl er ook een flink plakkaat onder kwam. Het heeft een week lang flink pijn gedaan, aldus Susan die ook vertelt dat de spin een ”aanvallende houding” aannam toen ze de dekens optilde.

Spin weer gezien

Maar eergister was het weer raak en kreeg Susan wederom bezoek van een wolfspin. ”Toen zat de spin op het plafond. Ik heb een plastic bakje over hem heen gezet met een soort van kartonnetje eroverheen om uit te vinden welke soort spin het was.” Daarna heb ik hem geroosterd met een elektrische vliegenmepper.”

Giftige spin nu ook in Flevoland opgedoken: ''Beet deed week lang flink pijn''

Voorzorgsmaatregelen

Na twee keer geconfronteerd te zijn met de valse wolfspin, neemt Susan voorzorgsmaatregelen om niet nog een keer te worden gebeten. ”Ik doe elke avond de dekens van mijn bed om te kijken of er niets zit. En mocht dat wel zo zijn, mijn man roept mij altijd om spinnen te verwijderen.”

 

Scroll naar boven