Giftig roofdier ontsnapt: ”Houd ramen en deuren nu gesloten”

Giftig roofdier ontsnapt: ''Houd ramen en deuren nu gesloten''

Woon jij in Lelystad? De gemeente verzoekt inwoners met klem om ramen en deuren dicht te houden. Er is namelijk een giftige schildneuscobra ontsnapt. Deze slang is gisteren verdwenen uit een woning aan de Sont.

Cobra ontsnapt

De kans bestaat dat de slang momenteel nog in het huis verstopt zit. Helaas kan de eigenaar de cobra nergens vinden en er zijn meerdere slangenvallen gezet.

Dat is nog niet alles, want er is ook een speciale speurhond ingezet in de zoektocht naar de slang. Mensen die in de buurt van de Sont wonen, wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Dit om te voorkomen dat het dier wellicht in jouw huis opduikt.

Giftig roofdier ontsnapt: ''Houd ramen en deuren nu gesloten''

Ook moeten bewoners hun huisdieren binnen houden. Ga je er toch mee naar buiten, dan moet je ze aanlijnen voor hun eigen risico.

Houd afstand!

Wanneer jij de slang onverhoopt tegenkomt, is het niet de bedoeling dat je hem oppakt. Je dient dan direct 112 te bellen. Ook dien je rustig, en op afstand te blijven.

Het wordt niet aangeraden een poging te doen de slang te vangen, te aaien of vast te pakken. Als je gebeten bent moet je ook 112 bellen.

De slang is ongeveer 50 centimeter lang. Volgens experts zoekt de schildneuscobra het liefst confrontaties niet op. Er zijn vermoedens dat het dier ergens op een warme en droge plek zit. Maar ja, de vraag is dus waar. Opletten geblazen dus in de Sont!

Deel dit bericht op Facebook, zodat meer mensen (en inwoners uit de buurt) dit kunnen lezen!

Scroll naar boven