Gezondheidsdienst slaat groot alarm: ”We moeten nu handelen”

Gezondheidsdienst slaat groot alarm: ''We moeten nu handelen''

Vorig jaar werden we opgeschrikt door het apenpokkenvirus. Althans, zo wilden het RIVM ons allemaal laten geloven. Binnen een paar weken liep het aantal gevallen hoog op, om er vervolgens nooit meer iets over te horen.

Tot vandaag, want het apenpokkenvirus is weer helemaal terug. Anders gezegd: het is nooit weggeweest. Vanaf nu kunnen mensen die een grotere kans maken het virus op te lopen, zich weer gratis laten prikken.

”Homo- en bi-mannen en transpersonen die nog niet eerder een injectie hebben gehaald, kunnen vanaf vandaag weer een afspraak maken bij de GGD”, aldus Soa Aids Nederland.

Geen uitnodigingen meer

Als er mensen zijn die zelf niet weten of ze een grote kans hebben op een mpox-infectie, kunnen zij zich ook laten prikken. Twijfel jij hieraan? Dan kun je terecht op de website mantotman.nl.

De GGD gaat geen uitnodigingsbrieven meer versturen en dus ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor het laten inenten of niet.

Virus circuleert nog

Zoals in de inleiding al staat, was er vorig jaar zomer een uitbraak van de apenpokken. Daarna was er niets meer aan het handje, maar twee maanden geleden laaide het weer op.

Reden voor de WHO om nu alarm te slaan. Zij wijzen op het festivalseizoen als mogelijke bakermat. ”Het aantal gevallen van apenpokken is de afgelopen maanden afgenomen.”

”Maar we moeten beseffen dat het virus nog steeds in Europa circuleert, zij het in mindere mate. Wees verstandig en kom een prik halen.”

 

Scroll naar boven