Gezinsdrama voor Belgisch gezin in Turkije: zoon (3) en dochter (13) komen om

Gezinsdrama voor Belgisch gezin in Turkije: zoon (3) en dochter (13) komen om

In het Turkse dorpje Yenikapi, dat op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Ankara ligt, heeft vrijdag een gezinsdrama van ongekende proporties plaatsgevonden. Een Turks/Belgische familie is daarbij hun kinderen verloren.

Quad

De familie U., Turkse Belgen die in Wommelgem wonen, vierde net als veel mensen met een Turkse achtergrond heerlijk vakantie in hun thuisland.

Gezinsdrama voor Belgische familie in Turkije: zoon (3) en dochter (13) komen om

Om precies te zijn in Yenikapi, dat ligt in de omgeving van Emirdag. Maar de vakantie werd ruw onderbroken, toen vrijdag de dochter (13) op een onbewaakt moment besloot een tochtje te gaan maken op een quad. Ze nam haar broertje van drie jaar mee, die zat achterop.

Volgens een vriend van de familie, die anoniem wil blijven, wist het meisje van dertien hoe ze moest rijden. ”Ze had er wel ervaring mee. Ze reed wel vaker op reis.”

‘Ervaren bestuurster’

Dat dertienjarige kinderen niet op een quad mogen rijden en dat dit alleen maar mag vanaf 16 jaar met een rijbewijs, wordt niet aangehaald.

Enfin, de ‘ervaren bestuurster’ stapte dus op de quad en nam haar broertje mee. Helaas week ze van de weg af en reed een straatje in die steil bergaf ging.

Het meisje verloor de controle over het stuur en slaagde er niet in om op tijd te remmen. Ze ramde op volle snelheid een muur. Volgens de vriend liep de vader van de kinderen nog wel achter zijn kinderen aan, maar moest machteloos toekijken hoe zijn kinderen aan hun einde kwamen.

Besloten kring

Er is nog geprobeerd de levens van de kinderen te redden, maar hulp kwam helaas te laat. Gisteren zijn de twee in hun land begraven. De familie is te aangeslagen om te reageren.

De autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van de gebeurtenis. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt het voorval.

”Via de lokale autoriteiten is het nieuws zaterdagavond aan de Belgische ambassade in Ankara bevestigd. De ambassade heeft geen verzoek tot consulaire bijstand ontvangen.”

Scroll naar boven