Gezinsdrama: Nederlander brengt vrouw en kind om

Gezinsdrama: Nederlander brengt vrouw en kind om

Bij onze zuiderburen is een gisteravond iets heel ergs gebeurd. Boven restaurant Cocolo in Leuven werden twee ontzielde lichamen gevonden van een vrouw en een kleutertje. Naast hen lag een huilend baby’tje, dat gelukkig nog leefde.

Dat men bij de lichamen is uitgekomen, kwam doordat er bij de hulpdiensten rond 16.28 uur een telefoontje binnenkwam van een man.

Die meldde dat hij was gebeld door zijn voormalige werkgever, die hem vertelde dat hij zijn vrouw en kinderen iets wilde aandoen. Daarna belde de man nog een keer, om door te geven dat hij zijn vrouw en kinderen had omgebracht. Hij was van plan zichzelf nu van het leven te beroven.

Eenmaal aangekomen bij het restaurant, werden inderdaad twee lichaam gevonden. Het gaat om het lichaam van de 37-jarige Su en een kleuter van vijf jaar. Hulp mocht niet meer baten.

Ook werd een baby’tje aangetroffen. Die was gewikkeld in lakens. Hoewel het kindje ook verw0ndingen had opgelopen verkeerde hij/zij niet in levensgevaar. Wie niet werd aangetroffen, was de uitbater van restaurant Cocolo, Hengchun J. Daarop gingen alle alarmbellen af.

Klopjacht

Gisteravond werd direct een klopjacht geopend naar de vader van de kinderen. In de Limburgse bossen van Bokrijk werden bossen doorzocht. Hieraan deden tientallen mensen, quads en zelfs een helikopter mee.

Doel was het opsporen van Hengchun J. (44), een man van Chinese afkomst, die in 2015 werd geneutraliseerd tot Nederlander. De zoekactie leverde in eerste instantie niets op. Afgelopen nacht werd een groene Mini Cooper gevonden, waarin het lichaam van J. lag.

Gezinsdrama: Nederlander brengt vrouw en kind om

Restaurants

Hengchun J. is afkomstig uit Shanghai, de grootste stad van China. Al in 1996 zou hij naar Europa zijn gekomen en dan specifiek naar Nederland.

Hij werkte jarenlang in de horeca en in 2015 liet hij zichzelf naturaliseren tot Nederlander. Werken deed hij in enkele restaurants, waaronder in Zwolle.

In 2020 verhuisde hij naar Borsbeek, bij Antwerpen. Daar woonde hij met zijn echtgenote Yu S., met wie hij in 2021 zou getrouwd zijn, en hun kinderen. Volgens zijn sociale media zou Hengchun J. de vader zijn van vier kinderen.

Cocolo

Op 30 april nam hij een restaurant over in Leuven. Hengchun zag een buitenkans in het pand, en verbouwde het helemaal zelf in slechts een maand tijd.

Op 11 juni jongstleden ging restaurant Cocolo open. Collega’s merkten echter op dat de zaak afgelopen weekend al gesloten bleef.

Mini Cooper

De aanleiding van wat er gebeurd is, is vooralsnog niet bekend. Hier wordt vanzelfsprekend onderzoek naar gedaan. Op zijn sociale media deelde Hengchun J. jarenlang trots foto’s van zijn kinderen.

Op 30 maart jongstleden postte hij een foto van een groene Mini-Cooper. Hier schreef hij bij: ”Een nieuwe auto voor mijn lieve vrouw. Dezelfde vrouw die hij nauwelijks vier maanden later ombracht.

Gezinsdrama: Nederlander brengt vrouw en kind om

Het parket van Limburg heeft inmiddels bevestigd dat Hengchun J. zichzelf van het leven heeft beroofd. Het is triest. Ontzettend triest.

Scroll naar boven