Gezinsdrama: Kind (2) knalt zwangere moeder per ongeluk overhoop

Gezinsdrama: Kind (2) knalt zwangere moeder per ongeluk overhoop

In de Verenigde Staten heeft een gezinsdrama van ongekende proporties plaatsgevonden. Een jongen van twee jaar heeft zijn eigen moeder per ongeluk omgebracht.

Gevonden in slaapkamer

De vrouw, die in verwachting was, kan het helaas niet navertellen. Haar zoontje vond het doorgeladen wapen toen hij aan het spelen was in de slaapkamer van zijn ouders.

De vrouw, die met zijn rug haar kind toe de was aan het opvouwen was, werd vol in haar rug geraakt. De vrouw, Laura Ilg, belde op 16 juni naar het telefoonnummer 911.

Baby’tje

Ze vertelde de hulpdiensten dat ze in haar woning te Norwalk was geraakt door een kogel, die haar zoon op haar afgevuurd had. Dat stelt commissaris David Smith.

”Ze vertelde ook 33 weken zwanger te zijn.” Toen de hulpdiensten arriveerden vertelde ze dat haar zoon in de slaapkamer, die meestal op slot zou zijn, het pistool had gevonden. Hij zou hier een tijdje mee hebben gespeeld, waarna hij het op zijn moeder richtte en de trekker overhaalde.

De hulpdiensten hebben de vrouw snel afgevoerd, maar niet veel later blies de vrouw haar laatste adem uit.Het kind in haar buik heeft het niet gehaald.

Nog meer wapens

De autoriteiten hebben de slaapkamer doorzocht en stuitten daarbij op nog eens drie doorgeladen vuurwapens. Die lagen gewoon voor het oprapen.

De vader, die op dat moment niet thuis was, erkende dat deze van hem waren.

In de Verenigde Staten circuleren zo’n 400 miljoen vuurwapens, voor 330 miljoen inwoners. Het Pew Research Center is in de veronderstelling dat 40 procent van de Amerikaanse huishoudens ze in huis heeft. Ben jij een voor- of tegenstander van deze wapenwet?

Scroll naar boven