Gezinsdrama in Egmond: Vader wil kinderen redden uit zee, verdrinkt zelf

Verschrikkelijk gezinsdrama in Egmond: Vader wil kinderen redden uit zee, verdrinkt zelf

Vlak voor de kust in Egmond aan Zee heeft een verschrikkelijk gezinsdrama plaatsgevonden. Een Duitse vader is verdronken nadat hij probeerde zijn twee jonge zoontjes in nood te redden. De oudere dochter van de man ligt op de intensive care.

De twee kinderen kwamen afgelopen zondag rond 21.00 uur ’s avonds in de problemen in het water. De vader en dochter sprongen daarop het water in om hen te kunnen redden. Dat lukt niet, doordat zij beiden werden meegevoerd met een muistroom.

Omstanders hebben de kinderen uiteindelijk uit zee weten te halen. De gealarmeerde hulpdiensten konden de vader en het meisje uit het water halen. Op het strand heeft vervolgens reanimatie plaatsgevonden. Voor de vader kwam de hulp te laat. Zijn dochter ligt op de intensive care in het ziekenhuis.

Muistromen levensgevaarlijk

De muistromen in Egmond zijn berucht en het is helaas niet voor het eerst dat er iemand verdrinkt. Het tragische ongeval is voor de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) aanleiding zwemmers stevig waarschuwen voor het gevaar van muien.

”Als je eenmaal in zo’n stroom terechtkomt, kan het foutief aflopen. Zwem er daarom niet tegenin, maar laat je meevoeren en zwem er na een paar meter zijdelings uit”, zo zegt KNRM-woordvoerder Henk Biesboer. ”Aan het einde kom je dan in een zandbank terecht en kun je waarschijnlijk gewoon rechtop gaan staan. Daar is het minder diep en krijg je de bodem onder je voeten.”

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven