Gezinsdrama in België: stiefvader brengt meisje (2) om het leven

Gezinsdrama in België: stiefvader brengt peutertje om het leven

In het Belgische Meeffe, een deelgemeente van Wasseiges in de provincie Luik is een tweejarig meisje om het leven gekomen. Franstalige media melden dat het peutertje in het ziekenhuis aan haar verw0ndingen bezweken is, nadat haar stiefvader haar had afgeranseld.

Meisje

Afgelopen dinsdag werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een interventie in een sociale huurwoning in Meeffe. In de wonen leefden een echtpaar en het tweejarige dochtertje van de moeder.

Gezinsdrama in België: stiefvader brengt peutertje om het leven

Eenmaal ter plaatse bleek dat het meisje er heel erg aan toe was. Ze is met spoed afgevoerd naar het dichtstbijzijnde medisch centrum.

Daar werd al vlug geconstateerd dat ze slacht0ffer was geworden van een zware afranseling. Op dat moment was onduidelijk wie daar verantwoordelijk voor was.

Daarna is het meisje middels een helikopter overgebracht naar Luik. Eenmaal aangekomen bleek dat alle hulp helaas te laat kwam.

Woensdagavond kwam het bericht naar buiten dat het kindje het niet heeft gered. In de daaropvolgende dagen zou autopsie plaatsvonden.

Stiefvader

Franstalige media melden dat de stiefvader van het meisje de verdachte is. Het parket van Luik wil dit niet bevestigen. Op dit moment willen zijn niet communiceren over de zaak.

Parketwoordvoerster Catherine Collignon zegt: ”De onderzoeksrechter die het dossier behandelt, verkies om in dit stadium niet te communiceren.”

Dat geldt ook voor de lokale autoriteiten, die discreet blijven. De burgemeester van Wasseiges Thomas Courtois laat weten dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. ”Ik verkies p0litie en gerecht hun werk te laten doen. Ik ken die familie helaas niet persoonlijk.”

Buurtbewoners zijn ondertussen in alle staten. Een van de buren zegt: ”Ze woonden er nog maar net en kwamen bijna nooit buiten.”

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------