Gezin wil hond ophalen bij oppas na vakantie: ”Oh, sorry, die is gecremeerd”

Gezin wil hond ophalen bij oppas na vakantie: ''Sorry, die is gecremeerd''

Een gezin uit Schotland ging onlangs op vakantie naar Turkije. Besloten werd hun hondje Pablo naar een oppas te brengen. Dat bleek de laatste keer dat ze hem ooit zouden zien. Sterker nog: de hond was al gecremeerd nog voor de familie thuis was.

De familie is vanzelfsprekend woest. Adam Gardner Mclean zijn vrouw Gemma Allan en hun zoontje Cody gingen op 9 juni lekker op vakantie naar Turkije.

Het hondje van het gezin, een Franse bulldog genaamd Pablo, lieten ze achter bij een oppas. Die was speciaal aanbevolen door een kennis van Adam.

Ze hadden nooit kunnen vermoeden dat het achterlaten van het tweejarige hondje de laatste keer was dat ze hem ooit zouden zien.

WhatsApp-bericht

Toen het gezin elf dagen op vakantie was, kreeg Adam een WhatsApp-bericht van de oppascentrale. De eigenaar stuurde: ”Hi, ik heb geprobeerd om je contacteren, maar je hebt geen verbinding!?”

”Het spijt me enorm, maar Pablo is deze morgen omgekomen. Ik ging met hem wandelen rond 05.30 uur vanmorgen en gaf hem te eten toen we terugkwamen.”

”Daarna ben ik met mijn eigen honden gaan wandelen. Toen ik terugkwam rond 08.30 uur, was Pablo niet meer in leven. Ik vind het erg vervelend voor jullie.”

Zag er niet goed uit

Volgens Adam, die zijn verhaal met de website LadBible deelt, voegde de eigenaar er nog aan toe dat Pablo er ‘niet goed uit zag’. Dat zou al enkele dagen zo zijn.


Maar, zo vertelde de eigenaar: ”Hij wilde nog steeds graag spelen en wilde ook graag wandelen. Dus ik dacht niet dat er iets aan de hand was.”

Gecremeerd

Desondanks heeft de eigenaar, die aangeeft ‘kapot’ te zijn van de situatie, direct nadat Pablo 0verleden bleek, dierencrematorium iCare in Whitburn gebeld om ‘het te regelen’.

Nu blijkt dat Pablo al gecremeerd was voordat de eigenaar het gezin op de hoogte stelde van het plotselinge heengaan van het dier.

”Ik wilde eigenlijk wachten met het te vertellen wanneer jullie weer thuis waren. Ik wilde jullie vakantie niet verpesten maar Alec, een medewerker van iCare, stond erop dat ik jullie meteen zou informeren. Vandaar. Het spijt me enorm maar die hond zag er echt prima uit.”

Gezin laaiend

Adam, zijn vrouw en zoontje zijn laaiend over wat er gebeurd is. Volgens Adam heeft niemand hem gecontacteerd voordat hij het WhatsApp-bericht kreeg.

”Waarom is mijn hond niet naar een dierenarts gebracht toen men door had dat het niet goed met hem ging? Toen ik het bericht kreeg, is mijn vrouw in huilen uitgebarsten. Daarna moest ik onze zoon vertellen dat hij Pablo nooit meer zou zien. Dit kan ik niet accepteren”, aldus Adam.

Geen bewijs

Bewonderswaardig genoeg zijn er geen foto’s gemaakt van Pablo. Ook zijn er geen camerabeelden van de crematie. ”Wij kunnen nooit iets bewijzen op deze manier”, zucht Adam.

De familie kwam terug van vakantie op 24 juni en heeft de urn met daarin de as van hun trouwe vriend opgehaald. Sindsdien kan Adam niet in contact komen met de eigenaar. Ze neemt de telefoon niet meer op en doet ook net alsof ze nooit thuis is wanneer Adam aan de deur komt.

Maar de vader laat het er niet bij zitten en heeft aangifte gedaan tegen de oppascentrale en heeft zelfs foto’s van de eigenaar op Facebook gepost:

Scroll naar boven