Gezin verbrandt houtskool in huis: Vader, zwangere vrouw en 2 kinderen vergiftigd

Stel gebruikt BBQ als verwarming in woonkamer, zwaar vergiftigd naar ziekenhuis gebracht

In de Belgische hoofdstad Brussel heeft gisteren een vreselijk familiedrama plaatsgevonden. Een gezin, bestaande uit de vader, zijn zwangere vrouw en twee jonge kinderen, besloot houtskool te verbranden in de woonkamer om de boel te verwarmen. Dat pakte volledig verkeerd uit.

Rond 16.30 kwam er bij de brandweer een melding binnen. Iemand zou gevallen zijn in een huis aan de Koninginnelaan. Toen ambulancemedewerkers het pand betraden, ging hun CO-melder direct af. Daarop riepen zij de brandweer op. Het gezin werd geëvacueerd.

Gezin verbrandt houtskool in huis: Vader, zwangere vrouw en 2 kinderen vergiftigd

Maar de conditie waarin de gezinsleden verkeerden, was niet al te best. Al snel bleek dat zij koolstofmonoxidevergiftiging hadden opgelopen. Zowel de vader, de zwangere moeder en hun twee kinderen liggen in het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Hier krijgen zij een behandeling in een hyperbare kamer.

Verwarming werkte gewoon

”De verwarming in de woning werkte naar behoren maar het gezin was houtskool aan het verbranden in een schaal”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De reden daarvoor is nog onduidelijk.”

De brandweer raadt aan om geen middelen of apparaten te gebruiken waarvan de verbrandingsgassen in de bewoonde ruimte terechtkomen, en steeds te zorgen voor voldoende ventilatie.

Scroll naar boven