‘Gezin uit Steenrijk, Straatarm op heterdaad betrapt’

Veel mensen kennen het programma Steenrijk, Straatarm natuurlijk. In het SBS-programma ruilen twee gezinnen van levensstijl voor een periode van een week.

Ophef

De naam verklapt al veel. De ene familie is steenrijk, terwijl het andere gezin geen cent te makken heeft. Mensen ruilen hun bestedingspatroon ook voor een week met elkaar.

Dat leidt tot ontroerende televisie. Mensen die normaliter weinig te besteden hebben, kunnen ineens gaan winkelen zonder zich druk te hoeven maken om de uitgaven. Aan de andere kant is het voor het rijke gezin aanpoten. Ze zijn het niet gewend om zonder geld te leven en raken er soms helemaal van in de war.

Recent ontstond er veel ophef, nadat boze familieleden van een arm gezin zich meldden. Zij stelden dat SBS het onderzoek niet goed had gedaan en beweerden zelfs dat wanneer dat wel gebeurd zou zijn, de hele uitzending niet gemaakt zou zijn.

Maar er is nog meer ophef en dat heeft betrekking op de steenrijke gezinnen. De meeste gezinnen die veel geld hebben, zijn niet blij met de komst van een cameraploeg. Zij zouden liever niet willen dat heel Nederland weet dat steenrijk zijn. Het zal je dus niet verbazen dat er twijfel is ontstaan.

Acteurs?

Vorige week kwam de vlogfamilie ‘De Hollies’ voorbij in het populaire programma. Samantha en haar dochter Shirley (10) moeten rondkomen van 80 euro per week.

LIEF! Dochter GUNT moeder NIEUW KLEREN! | Steenrijk, straartarm

Het is zelfs zo erg dat het meisje statiegeldflessen op moet halen in de buurt, zodat ze snoepjes kan kopen. Samantha is niet in staat om te werken, omdat ze een bindweefselziekte heeft.

Het was erg ontroerende televisie. Samantha kocht kleren en haar dochtertje brak iedereens hart door te zeggen dat ze dat haar moeder heel erg gunt.

Maar nu is er iets opmerkelijks aan de hand. Het juicekanaal Reality.FBI, doorgaans heel erg betrouwbaar, meldt dat deze rijke familie Holla in te huren is voor acteerwerk.

Daarnaast is het eerder al voorgekomen dat ‘steenrijke’ gezinnen gewoon een gigantisch huurhuis hadden afgehuurd voor het programma. Check de beelden hieronder:

'Gezin uit Steenrijk, Straatarm op heterdaad betrapt'

Scroll naar boven