Gezin meer dan 70 keer geflitst in 3 weken tijd

Florance koopt sla bij de ALDI, schrikt als ze ontdekt wat er tussen de blaadjes kruipt

Anne uit het Belgische Hannuit heeft niet zo’n leuke maand achter de rug. Haar familieleden en zij hebben vier auto’s, en zijn in slechts drie weken tijd meer dan 70 keer geflitst.

Beetje laat

Alleen gisteren al vielen er 20 boetes op de deurmat. ”Eerst snapte ik niet waar we precies zijn geflitst, maar nu begrijp ik het.”

”We nemen altijd dezelfde route om naar het werk te gaan, en hadden nooit eerder boetes gekregen. Maar ja, ze blijken nu een trajectcontrole te hebben geïnstalleerd.”

”Dat is in Gingelom, waar je maximaal 70 kilometer mag rijden. Het gaat maar om een heel kort stukje, omring door wat velden.”

”We rijden daar meermaals per dag, en we brengen nooit iemand in gevaar”, zo treurt Anne die wel toegeeft dat ze soms hard rijden.

”We hebben ons helaas te laat gerealiseerd dat die trajectcontrole er nu is. Heel erg zuur.”

6.000 euro aan boetes

De teller loopt lekker op bij het gezin. De eerste keer dat ze geflitst werden, was op 4 maart jongstleden. Het duurde maar liefst 23 dagen voordat de eerste boete kwam.

In de tussenliggende periode werden ze nog 71 keer geflitst.

”Ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt, maar gaat inmiddels niet meer om geringe bedragen. De familie heeft tussen de 73, en 97 kilometer per uur gereden.

”De boetes schommelen tussen de 67 en 213 euro. In totaal moeten we meer dan 6.000 euro betalen.”

Advocaat

Anne beweert dat meerdere buren hetzelfde lot hebben ondergaan, al spant haar gezin wat dat betreft wel de kroon. ”Wij zijn allemaal gedupeerd.”

”Zelfs de postbode moet erom lachen. Maar het is eigenlijk niet grappig. Anne is niet van plan om te betalen, ze vindt het teveel.”

Ondanks dat het gezin de overtredingen gewoon begaan heeft, heeft Anne een advocaat ingeschakeld. Die moet ervoor zorgen dat ze niets hoeft te betalen.

Al is die kans natuurlijk klein. De overtredingen zijn immers gewoon vastgelegd.

Dat Anne niet weet hoe een snelheidsmeter werkt en herhaaldelijk in de fout gaat, daar zal een rechter vermoedelijk geen begrip voor hebben.

Scroll naar boven