Gerwyn Price is voor het eerst in zijn leven PDC-wereldkampioen darts geworden. De schotse darter heeft zojuist de wereldkampioenschappen gewonnen in de finale. Het was een spannend einde en hij won met 3-7 tegen Garry Anderson. Gerwyn heeft ook een geldbedrag van 550.000 euro gewonnen welke hij in een cheque kreeg.

Tijdens het beslissende moment miste hij twee matchdarts terwijl het op dat moment 2-2 stond. Het was uiteindelijk dan toch nog een spannende finale want was Price het op een bepaald punt even helemaal kwijt en levert meteen de eerste leg in van de set waaraan hij zelf was begonnen.

Anderson was machtig en zorgde voor een spannende finale. Vooral de eerste twee sets leek het erop dat hij zou gaan winnen maar Price stond 0-2 achter en haalde zijn achterstand toch in. Hij zorgde snel voor 1-1. Toen kreeg Price kracht en zorgde ervoor dat Anderson zenuwachtig werd. Het ging snel en hij knalde een dubbel 20. The Iceman ging als een kanon en pakte ook de volgende sets (1-3 & 1-4).


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!