Gerard Joling reageert woedend op Giel Beelen na beschuldiging van plagiaat

Gerard Joling vindt het een slechte zaak dat radio-dj Giel Beelen hem heeft beschuldigd van plagiaat. Naar zijn mening wil de dj zijn nieuwe feestkraker verpesten.

Los Met Z’n Allen

En dat nummer gaat bij de naam van bovenstaande titel. Volgens Giel is de reden waarom Joling zo weinig wordt gedraaid op de radio logisch – het is namelijk plagiaat. Het nummer lijkt volgens hem heel erg op de liedjes Leef van André Hazes jr. en I Will Survive van de Hermes House Band.

Maar muziekproducer Marcel Schimscheimer laat het hier niet bij zitten. Bij Shownieuws verdedigd hij zichzelf tegen deze beschuldigingen: “Neem de Snollebollekes; die hebben dat ook en dat is ook niet nieuw. De mensen vinden het leuk en het blijkt te werken, maar het is niet dat je een liedje jat.”

“Er is een bepaalde range van akkoorden die nagenoeg door al die liedjes worden gebruikt. Ik zie niet in waarom dat dan plagiaat zou zijn.”

En dat heeft Joling pislink gemaakt. Evert Santegoeds sprak met hem en zei er het volgende over: “Ik moet zeggen: hij is zelden zo boos hoor. Hij zegt echt van: ‘Zit ik me op m’n 61ste hier nog op te winden over zo’n linkse radiomaker!’ Hij voelt zich in zijn integriteit aangetast.”

“Hij vindt het vooral vervelend voor John van Katwijk, de producer van het nummer, omdat hij ernstig ziek is. Die gunt hij deze grote hit nog even en nu wordt de feestvreugde een beetje getemperd door de aanval van Giel.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven