Gepensioneerde juf schrijft emotionele brief aan alle ouders

Gepensioneerde juf schrijft emotionele brief aan alle ouders

Veel mensen zijn tegenwoordig niet erg te spreken over de begeleiding van kinderen in het onderwijs. Er wordt veel geklaagd, maar uiteindelijk is het doel natuurlijk voor iedereen hetzelfde: het allerbeste voor onze kinderen.

We willen allemaal dat onze kinderen dagelijks in een gezonde omgeving zijn, waarbij ze voldoende aandacht krijgen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Maar waar het tegenwoordig een beetje aan ontbreekt, is het wederzijdse respect. Mensen die al wat ouder zijn, weten nog wel hoe het vroeger op school ging.

Vroeger werd er nog geluisterd naar leerkrachten. Tegenwoordig is dat helaas wel anders. Of dat komt door de opvoeding?

Brief

Een gepensioneerde lerares, die vanzelfsprekend veel ervaring heeft in het onderwijs, heeft besloten om haar gedachten en inzichten te delen middels een brief naar de krant.

Gepensioneerde juf schrijft brief aan alle ouders

De brief is door duizenden mensen gelezen, en gaat momenteel behoorlijk hard op het internet. De juf wordt in grote getale geprezen om haar woorden.

”Als gepensioneerde onderwijzer ben ik gefrustreerd door ongefundeerde bemoeienissen van mensen die geen ervaring met openbaar onderwijs hebben of recent nog in een lokaal zijn geweest.”

”Deze mensen denken het onderwijssysteem te kunnen verbeteren. Ik bied weerstand tegen het stereotype dat leraren het probleem zijn.”

”Ik stel dat ouders de oorzaak zijn. Veel ouders wijzen hun verantwoordelijkheden af en leren hun kinderen niets over zaken als goed gedrag, respect voor anderen en basale sociale vaardigheden.”

‘Mislukte scholen’

Kinderen komen naar de les met schoenen die duurder zijn dan de complete outfit van de leraar, maar ouders vergeten om een simpele pen of een kladblok mee te geven.”

”Kijk naar de situatie op mislukte scholen en je ziet dat het probleem eerder bij de ouders en leerlingen ligt, dan dat school hier iets aan kan doen.”

”Bezoeken ouders ouderavonden? Praten ze regelmatig met leraren? Zorgen ze ervoor dat kinderen klaar zijn voor school en beschikken ze over de nodige materialen? Helpen ze hun kinderen met hun huiswerk? Zijn de ouders bereikbaar? Zijn deze kinderen actief in de lessen? Luisteren ze naar de leraar? Zorgen ze voor onrust in het lokaal? Hebben ze overal een mening over?”

Leraren kunnen en moeten niet zowel hun eigen werk doen als het werk van de ouders. Het onderwijs zal niet verbeteren totdat ouders hun verantwoordelijkheid serieus nemen. ”

Deze brief gaat momenteel het hele internet over. Wij zijn het roerend eens met de woorden. Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook!

Scroll naar boven